Dünyadan Futbol Son dakika haberi: Ayrılık resmen açıklandı! Roberto De Zerbi, Shakhtar Donetsk'e veda etti

Son dakika haberi: Ayrılık resmen açıklandı! Roberto De Zerbi, Shakhtar Donetsk'e veda etti

02.05.2022 - 19:34 | Son Güncellenme:

Ukrayna Ligi ekiplerinden Shakhtar Donetsk'in tecrübeli teknik direktörü Roberto De Zerbi, takıma veda etti. 42 yaşındaki teknik adam, ayrılık kararının ardından kulübün resmi internet sitesine bir röportaj verdi.

Son dakika haberi: Ayrılık resmen açıklandı Roberto De Zerbi, Shakhtar Donetske veda etti

Shakhtar Donetsk'te sürpriz bir ayrılık yaşandı. Rusya'nın saldırıları sonrası liglere ara verilmesinin ardından 'Barış Turu' sloganıyla dünyayı gezen Shakhtar Donetsk'te Roberto De Zerbi, takıma veda etti. İtalyan teknik direktör, ayrılık kararını Hajduk Split müsabakasının ardından açıkladı.

Haberin Devamı

Shahktar Donetsk'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Roberto De Zerbi'ye veda edildi. 42 yaşındaki teknik direktör, "Duygusal bir gün. Oyuncularla ve yönetimle görüştüm. Şampiyona gerçekleşirse burada kalmak, tam tersi olursa ve ligler düzenlenmezse normal bir hayata başlamak isterim" sözleriyle takıma veda etti.

Ukrayna'ya destek mesajı verdi

Ukrayna halkının yanında olduğunu ifade eden De Zerbi, "Bu zor zamanda, Ukrayna ve tüm Ukraynalılarla birlikteyim. Onurlu, cesur ve gururlu insanlarla birlikte olmayı seviyorum. Ukrayna bana çok şey öğretti. Antranör ekibim ve ben şimdi ayrılıyoruz ancak Ukrayna sayesinde daha iyi insanlar olduk" dedi.

Shakhtar Donetsk'in durumu hakkında gelen soruya İtalyan teknik direktör, "Shakhtar, Bay Akhmetov'un başkanları olduğu için çok şanslı. Futbola ve takıma tutkusu olduğu sürece, Shaktar Donetsk'in başkanı olmaya devam ettiği sürece kulüp için çok daha fazlasını yapacak. Onu ancak savaş durdurabilir" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Lionel Messi’nin harika golü Ligue1 şampiyonluğunu garantiliyor