UEFA Avrupa Ligi Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia! 'Hakemi tehdit etti'

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia! 'Hakemi tehdit etti'

17.03.2022 - 23:50 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Galatasaray ile Barcelona karşı karşıya geldi. Müsabakanın son anlarında yaşanan olaylar maçın önüne geçti. İspanyol basını, Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcusunun hakemi tehdit ettiğini iddia etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Barcelona'yı konuk etti. Heyecan dolu ve bol aksiyonlu maçın son dakikalarında saha alanı karıştı. İspanyollar, Barcelona'nın yıldızının maçın hakemi Daniele Orsato'yu tehdit ettiğini yazdı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Temsilcimiz Galatasaray geçtiğimiz hafta İspanya devi Barcelona'ya konuk olmuştu. Etkili bir performans gösteren sarı kırmızılılar, ilk maçta 0-0 beraberlik ile tur şansını İstanbul'a taşımıştı. Dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda Barça ile karşı karşıya gelen Galatasaray, ilk yarı Marcao ile 1-0 öne geçti. Kısa süre La Liga devi karşılık verdi ve ilk yarı 1-1 beraberlik ile sonuçlandı. İkinci yarıya da etkili başlayan Barcelona, temsilcimizin sakatlık nedeniyle 10 kişi kaldığı kısa sürede 1 gol daha bulup galibiyeti aldı ve temsilcimiz Galatasaray, Avrupa'ya veda etti. 

Pique tribünleri kışkırttı

Kritik maçta dakikalar 82'yi gösterdiğinde Xavi Hernandez oyuna iki müdahalede bulundu. Aubameyang ve Pique kenara gelirken, Pique zaman geçirmeye yönelik hareketelerde bulundu. Uzak taraftan dışarı çıkan İspanyol stoper, yeniden içeri girip kale arkasına doğru yönelince tribünlerden büyük tepki geldi.

Haberin Devamı

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

Alba taç atışını kullanmadı

Barcelona'da Alba sol kanattan kazanılan taç atışını uzun süre kullanmayınca hem saha içinden hem de tribünlerden büyük tepki geldi. Dakikalar 86'yı gösterdiğinde oyun bu nedenle durakladı.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

Tribünlerden maddeler atıldı

Barcelona'da Jordi Alba bir kez daha taç çizgisine gitti. Tecrübeli sol bek zaman geçirmeye yönelik hareketlerde bulununca tribünlerden çeşitli maddeler atılmaya başladı. Hakem bu nedenle oyunu durdurup, dördüncü hakemden anons yapılmasını istedi.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

Topu tribünlere fırlattı, soyunma odasına yöneldi

Jordi Alba kendisine atılan maddeler sonrasında elinde bulunan meşin yuvarlağı sert biçimde tribünlere gönderdi. Müsabakanın hakemi tecrübeli futbolcuya sarı kart gösterdi. İspanyol futbolcu bu arada arkadaşlarıyla birlikte soyunma odasına doğru hareketlendi.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

Hakemle konuştu, geri döndü

Saha alanında iki takım arasında tansiyon yükselirken, Jordi Alba maçın hakemi Daniele Orsato ile konuştu. Tecrübeli futbolcu daha sonra taç atışını kullanmak için geri döndü. Karşılaşma 4 dakika sonra yeniden hareketlendi.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

İspanyol basınından bomba iddia

İspanyol basınının önde gelen kuruluşlarından Sport'un haberine göre; Jordi Alba, Daniele Orsato'ya bacağına isabet eden bir madde sonrası tehditte bulundu. İspanyol futbolcunun, tecrübeli hakeme "Oynamam, oynamam" diyerek sahayı terk etmek istediği aktarıldı. Tecrübeli oyuncunun, Daniele Orsato'ya "Sahaya bir şey daha atılırsa maçı terk ederiz" dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

İSPANYOLLAR DEV MAÇI BÖYLE GÖRDÜ
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda 0-0’ın rövanşında İstanbul’da Barcelona’ya 2-1 mağlup oldu ve bu sezonki Avrupa defterini kapadı. Dev maç sonrası İspanyol basını, Barça'nın galibiyeini böyle gördü. Fcbarcelonanoticias isimli internet sitesi, Barcelona’dan kiralık olarak Galatasaray’da forma giyen kaleci Inaki Pena’nın performansını öne çıkardı. Haber başlığında ‘Pena, yine iyi performansla Barça’ya dönüşü bir kez daha hak etti’ kullanılırken, ilk maçın ardından İspanyol kalecinin bir kez daha iyi bir görüntü çizdiği aktarıldı.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

'TÜRK CEHENNEMİ'
Katalan basınından Monesport ‘Türk cehennemi Xavi’nin Barcelonası’nı korkutmadı’ başlığıyla yayınladığı haberde konuk ekibin oyunun hakimi olduğunu ve maçı kazanarak turu geçtiğini duyurdu. Katalan Naciodigital’deki haberde ‘Pedri, Barça’yı çeyrek finale taşıdı’ denildi. Barcelona için zorlu bir karşılaşma olduğuna vurgu yapılan haberde, Jordi Alba’nın taç atışı sırasında taraftarla yaşadığı gerginlikten de bahsedildi.

Haberin Devamı

'G.SARAY PENA'NIN BONSERVİSİNİ SORACAK'
Katalan El Nacional internet sitesindeki haberde ‘Galatasaray karşısında Barça’nın gözü korkmadı’ başlığını kullandı. Galatasaray’ın Nou Camp’taki karşılaşmaya nazaran ofansif olarak daha cesur bir oyun sergilediği ancak buna karşın turu geçen tarafın Barcelona olduğu belirtildi. Barcelona merkezli Sport gazetesinin internet sitesinde, Barça’dan kiralık sarı-kırmızılılarda oynayan genç file bekçisinin Cim Bom’daki olası geleceğine vurgu yapıldı. ‘Galatasaray, Inaki Pena’nın bonservisini soracak’ başlıklı haberde, Cim Bom’un Katalan ekibiyle karşı karşıya gelmesinin avantajını da bu konuda kullanacağının belirtildiği haberde, file bekçisinin önceliğinin ise Barcelona’ya dönmek olduğu savunuldu.

Haberin Devamı

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

'PEDRİ, İSTANBUL'U SUSTURDU'
İspanyol merkez medyasının meşhur ismi Marca’daki haber ‘Barcelona, Galatasaray karşısında geriden gelerek kazandı ve turu geçti’ başlığıyla yayınlandı. Xavi Hernandez’in ekibinin çeyrek finale kalmaya yetecek oyunu sergilediği değerlendirmesi yapıldı. El Pais gazetesindeki maç haberi ‘Pedri, İstanbul’u susturdu’ başlığıyla yayınlandı. Haberde ‘Barça çok zorlu ve geriye düştüğü bir karşılaşmada geriye dönmeyi başardı. Messi kılığına bürünen Pedri, sıkıntıya düşen Barça’yı kurtardı’ ifadeleri kullanıldı.

'XAVİ,İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ'
As gazetesinde Barcelona'dan kiralık olarak Galatasaray'da oynayan Inaki Pena'nın performansı başarılı olarak değerlendirildi. Avrupa Ligi maçı için yapılan haberde 'Pedri ve Aubameyang kalesinde büyüyen Inaki Pena'ya karşı birer gol atmayı başardı. Galatasaray Barça'yı zorladı ama Barcelona geriden gelip turu geçti' satırlarına yer verildi. ABC gazetesi ‘Xavi İstanbul’da işleri değiştirdi’ başlığını attı. Galatasaray karşılaşmasının Barcelona teknik direktörü için önemli bir deney olduğu, bu maçın genç teknik adamın dehasını sınamak için önemli bir fırsat olduğu belirtildi.

Galatasaray - Barcelona maçıyla ilgili bomba iddia Hakemi tehdit etti

FC Barcelona ve Galatasaray forması giymiş futbolcular

Yazarlar