Galatasaray Son dakika haberi: Galatasaray, Real Madrid ‘deja-vu’su yaşadı!

Son dakika haberi: Galatasaray, Real Madrid ‘deja-vu’su yaşadı! 

20.03.2021 - 11:25 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Schalke’yi yenip sonraki maçta Real Madrid’e yenildiği çift forvetli 4-1-2-1-2 sistemiyle sekiz yıl sonra da bu kez önce Kayserispor’u mağlup edip ardından Rizespor’a kaybetti.  

Son dakika haberi: Galatasaray, Real Madrid ‘deja-vu’su yaşadı

Galatasaray için sekiz yıl önceki tarih tekerrür etti, kazandıran sistem yine hemen sonrasında kaybettirdi... Fatih Terim bu sezon ilk olarak geçtiğimiz hafta Kayserispor karşısında uyguladığı Falcao ve Mostafalı çift forvetli 4-1-2-1-2 sisteminde amacına ulaşıp galibiyeti elde etti.  

Haberin Devamı

Drogba/Burak ve Falcao/Mohamed  

Sekiz yıl önce Schalke karşısında aynı sistem Terim’in yüzünü güldürmüş, Drogba ve Burak Yılmaz’dan oluşan çift forvetle 4-1-2-1-2 sistemiyle oynayan Cim Bom, Schalke’yi mağlup etmişti. 

Terim takımını Çaykur Rizespor karşısına da Kayseri maçındaki sistemle çıkardı. Yine forvette Radamel Falcao ile Mostafa Mohamed vardı. Ancak Rize takımı karşısında sistem sonuç vermedi, 4 gol yenilerek maç kaybedildi.  

Real üçledi, Rize dörtledi  

Benzer bir durum sekiz yıl önce de yaşanmıştı. Schalke’yi elediği Drogba-Buraklı sistemi sonrasındaki Real Madrid maçında da aynen devam ettiren Terim’in Galatasaray’ı, savunmasında açıklara verdiği karşılaşmada 3 gol yiyerek İspanyol ekibi karşısında sahadan mağlubiyetle ayrılmıştı.   

Haberin Devamı

Schalke’ye nazaran daha ofansif bir takım olan Real Madrid’e karşı sonuç vermeyen sistem, sekiz yıl sonra Kayseri’ye göre daha ofansif oynayan Rizespor karşısında da bekleneni vermedi, dört gollü yenilgi getirdi.  

Ronaldo-Samudio benzerliği  

Bernabeu Stadı’nda oynanan Şampiyonlar Ligi maçında Real Madrid’in ilk golünü, şu an Fenerbahçe forması giyen Mesut Özil’in asistinde Ronaldo atmıştı. Portekizli yıldız tıpkı Rizespor’un ilk golündeki Samudio gibi karşı karşıya pozisyonda topu aşırtarak Muslera’yı avlamıştı.


 

Yazarlar