Galatasaray Son dakika haberi: Galatasaray'dan ters köşe transfer! Fransız basını Josuha Guilavogui'yi duyurdu

Son dakika haberi: Galatasaray'dan ters köşe transfer! Fransız basını Josuha Guilavogui'yi duyurdu

27.01.2022 - 19:27 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'deki kötü gidişatını sonlandırıp, UEFA Avrupa Ligi'nde de hedeflerine ulaşmak isteyen Galatasaray, orta sahaya transfer yapma kararı aldı. Sarı-kırmızılılarda bu kapsamda en büyük aday Gedson Fernandes olmuştu ancak yönetimin ters köşe bir hamle yapmaya hazırlandığı iddia edildi. Fransız basını, Süper Lig devinin Josuha Guilavogui'yi transfer etmek istediğini belirtti.

Son dakika haberi: Galatasaraydan ters köşe transfer Fransız basını Josuha Guilavoguiyi duyurdu

HAKAN KURT - SKORER DIŞ HABER

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü'nde Ocak ayı ara transfer ve tescil dönemi için çalışmalar hız kazandı. Yeni teknik direktör Domenec Torrent'in raporu doğrultusunda girişimlerini artıran Başkan Burak Elmas'ın Gedson Fernandes konusunda henüz net bir karar veremediği öğrenildi.

Sarı-kırmızılı takımda idarecilerin bu gelişmelerin ardından sürpriz bir ismi gündemine aldığı ifade edildi. Galatasaray'da kurmayların Almanya Bundesliga ekibi Wolfsburg'da forma giyen Josuha Guilavogui'yle ilgilendiği öğrenildi. Fransız basınından RMC Sport'un son dakika haberine göre sarı-kırmızılı idareciler, 31 yaşındaki futbolcuyu transfer etmek için ilerleme kaydetti.

Fransız orta saha bu sezon Wolfsburg formasıyla Şampiyonlar Ligi, Almanya Kupası ve Bundesliga'da toplamda 21 maçta süre aldı. Takımına gol ya da asist katkısı vermeyen Josuha Guilavogui, bu süreçte 6 kez sarı kart gördü. Tecrübeli orta saha 1 kez de kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Galatasaraydan ters köşe transfer Fransız basını Josuha Guilavoguiyi duyurdu

Sözleşmesi 2023'te sona erecek

Wolfsburg'da başarılı bir performans sergileyen Fransız oyuncunun kulübüyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2023'te sona erecek. 31 yaşındaki önliberonun güncel piyasa değeri 4 milyon euro olarak ifade ediliyor.

Atletico Madrid'de oynadı

Saint Etienne altyapısında profesyonel futbolculuk kariyerine başlayan Josuha Guilavogui daha sonra Atletico Madrid'e transfer oldu. Atletico Madrid bu transfer için Fransız ekibine 10 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Son dakika haberi: Galatasaraydan ters köşe transfer Fransız basını Josuha Guilavoguiyi duyurdu

Saint Etienne'e kiralandı

Tecrübeli orta saha İspanyol devinde tutunamayınca 2013-2014 sezonunun devre arasında altyapısından yetiştiği Saint Etienne'e kiralandı. 31 yaşındaki önlibero daha sonra 2014-2015 sezonu başında 6 milyon 800 bin euro kiralama bedeliyle Wolfsburg'a gitti.

Wolfsburg, 2016-2017 sezonunun başında 3 milyon euro ödeyerek Fransız oyuncunun bonservisini Atletico Madrid'den aldı. Josuha Guilavogui şu ana kadar toplamda 7 kez Fransa A Milli Futbol Takımı forması giydi.

4 kupa kazandı

31 yaşındaki önlibero kariyeri boyunca toplam 4 kupa kazandı. 2012-2013'te Saint Etienne'le Fransa Lig Kupası şampiyonluğu yaşayan Josuha Guilavogui daha sonra Wolfsburg'da 2 kez bu sevinci tekrarladı. Fransız oyuncu Alman ekibinde bir Almanya Kupası ve bir Almanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. Tecrübeli futbolcu 2013-2014 sezonunda Atletico Madrid'in La Liga şampiyonluğundaki kadrosunda da yer aldı.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Galatasaraydan ters köşe transfer Fransız basını Josuha Guilavoguiyi duyurdu