Yaz Olimpiyatları Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Paralimpik Olimpiyatları öncesi sporcuları uğurladı

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Paralimpik Olimpiyatları öncesi sporcuları uğurladı

20.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için milli sporcuları Japonya’ya uğurlayan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Tokyo hikayemiz henüz bitmedi. Siz değerli sporcularımız tarih yazmaya devam edeceksiniz. Şimdi hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı” dedi.

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Paralimpik Olimpiyatları öncesi sporcuları uğurladı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda mücadele edecek Türk sporcular dün Japonya’ya giderken uğurlama törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı.

Yaz Olimpiyat Oyunları’na katılan sporcuları da İstanbul Havalimanı’ndan uğurladıklarını hatırlatan Kasapoğlu, “Onlar pek çok ilke imza attı. Tokyo 2020 hikayemiz henüz bitmedi. Siz değerli sporcularımız, çıktığınız bu yolculukta kaldığı yerden tarih yazmaya devam edeceksiniz. Sizler orada ter dökerken, milletimiz, ekranları başında dua edecekler. Tüm Türkiye olarak güçlü şekilde ‘Biz hep bir ve beraberiz’ mesajını vereceğiz” dedi.

Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti: “Bir yıl boyunca bir araya geldik. Her zaman sizin inancınıza, umudunuza, heyecanınıza şahitlik ettik. Sizler bu süreci fırsata dönüştürme noktasında her zaman kararlı olduğunuzu ortaya koydunuz. Bizler de bakanlık olarak, Türkiye olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın öncülüğünde, federasyonumuz ve ailelerinizle birlikte imkanları güçlendirmenin gayreti içinde olduk. Şimdi hayalleri birer birer gerçeğe dönüştürme, tarih yazma zamanı.”

‘Türkiye artık, bir spor ülkesi’ diyen Gençlik ve Spor Bakanı, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın spora değer veren, sporcuyu seven, onunla ilgilenen, güçlü liderliğinde son 19 yılda gerçekleştirdiğimiz alt yapı ve tesis yatırımları, yetenek taramalarıyla, hiçbir branşı geride bırakmayacak şekilde kapsamlı bir çalışmayla spor ülkesi olma yolundaki hedeflerimizi birer birer gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve milli sporcular, kafileyi Tokyo’ya götürecek ve üzerinde Türk bayrağı yer alan uçağın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Oyunlar öncesi rekor vaka çıktı

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi Japonya’da yeni tip koronavirüs salgınının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı saptandı. Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı verilerine göre vakalar 24 bin sınırına dayandı. Böylelikle salgının başından bu yana ülkede kaydedilen toplam vaka sayısı 1 milyon 207 bin 309’a çıktı.2020 Tokyo Paralimpik Oyunları öncesi Japonya’da yeni tip koronavirüs salgınının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı saptandı.

Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı verilerine göre vakalar 24 bin sınırına dayandı. Böylelikle salgının başından bu yana ülkede kaydedilen toplam vaka sayısı 1 milyon 207 bin 309’a çıktı.Virüse bağlı can kaybı sayısı son bir günde 15 bin 528’e yükselirken, ülke genelinde 1716 kişinin yoğun bakım servislerinde tedavi gördüğü belirlendi. Hükümet ise OHAL kararının 12 Eylül’e kadar sürmesine karar vermişti.

Haberin Devamı

 

 

Yazarlar