Diğer Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı! 'Kürsüde olacağım'

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı! 'Kürsüde olacağım'

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

67. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde zirveye çıkan milli cimnastikçi İbrahim Çolak, Tokyo’da madalya alamadığına çok üzüldüğünü söyledi, “Sakatlığımdan itibaren eski formumu yakalayamadım. Ama gelecek olimpiyatlar için daha da hırslandım. 2024’te o kürsüde olacağım” dedi.

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

ERKAN AYRAÇ - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

67. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde zirveye çıkan İbrahim Çolak, olimpiyatlardan yeni hedeflerine birçok soruya içtenlikle cevap verdi. Tokyo’da madalya alamadığı için üzgün olduğunu söyleyen milli cimnastikçi, “Kendi hatamdan dolayı 5. oldum. Her şeyi yapsam bu kadar üzülmezdim. Sakatlığımdan itibaren eski formumu yakalayamadım. Ama gelecek olimpiyatlar için hırslandım. Bir tek madalyam eksik. 2024’te o kürsüde yer almak istiyorum” diye konuştu.

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

‘İzliyordum, ödül aldım’

Milli sporcu, gelenekselleşmiş bir törende Yılın Sporcusu unvanını almanın önemine de değindi. İbrahim Çolak, “Sporun oscarları diye geçen bir organizasyonda bu ödülü almak gerçekten beni çok mutlu etti. Naim Süleymanoğlu gibi tarihe adını altın harflerle kazımış sporcuların kazandığı ödüle layık görülmek çok farklı. Daha önce bu ödül törenini izlerdim. Şimdi izlediğim törene çıkıp o ödülü alabilmek gurur verici bir şey” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

‘Önder isimlerden olmak büyük gurur’

İbrahim Çolak, kazandığı madalyalardan çok insanların akıllarında yer etmenin önemli olduğunun altını çizdi. Milli sporcu, “Yıllarımı verdiğim cimnastikte önder isimlerden biri olmak büyük gurur. Dünyada birçok kişi tarafından bilinmek beni çok mutlu ediyor. Madalya değil, önemli olan kalıcı olabilmek. İyi bir isim bırakmak istiyorum. Sadece başarılarla değil, kişiliğimle de gündeme gelmek istiyorum” dedi.

'Ben kendimi biliyorum'

Şampiyonluklardan sonra kendisi üzerinde ilginin arttığını da itiraf eden İbrahim Çolak bunu yönetmenin zorluklarından da bahsetti. Milli cimnastikçi, “Ben kendimi, ne durumda olduğumu, ne sakatlıklar yaşadığımı biliyorum. Bu yüzden kötü yorumlara kendimi kapatmaya çalışıyorum. Ama tabii ki yapıcı eleştirileri dikkate alıyorum. Olimpiyatlarda 5. oldum. Ama halka aletinde finale çıkan daha önce yoktu. Bunu başarmak bile önemli” diye konuştu.

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

‘Kasapoğlu bizi hiç bırakmadı’

İbrahim Çolak, herkesin kendisine büyük destek olduğunu belirtirken röportaj sonunda hepsine teşekkür etmeyi de unutmadı. Milli sporcu, “Aileme, nişanlıma, takım arkadaşlarıma, antrenörüme çok teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca federasyonumuz ve bakanlığımız bizden hiçbir zaman desteklerini esirgemiyor. Tokyo’da Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu bir dakika bile bizi yalnız bırakmadı. Her sporcu için bu çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

‘Hayatımız kolaylaşıyor’

Gelen başarılarla sponsorların arttı. Spor yaşamında bu senin hayatını kolaylaştırdı mı?

“Kolaylaştırdı tabii ki. Dünya şampiyonluğundan sonra bana ilgi arttı. Alışık olmadığım bir şeydi. Maddi ve manevi anlamda yardımları oldu. Ramsey bana özel kıyafetler dikiyor, P&G olimpiyat yolunda bana ve aileme çok destek oldu. Bu desteğini Tokyo 2020 bir yıl ertelenmesine rağmen devam ettirdi. Sponsorlar her sporcunun kafasını rahatlatacak bir detay.”

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

‘Dinlenmek yetiyor’

İbrahim Çolak, spor dışında bilgisayar oyunu oynamayı çok sevdiğini söylerken, boş kalan zamanlarında önce dinlenmeyi düşündüğünü de vurguladı. 26 yaşındaki cimnastikçi, “İdmanlar dışında ailem ve nişanlımla vakit geçirmeyi seviyorum. Antrenman programı çok yoğun. Evde uzanıp dinlenmeyi bile özlüyorum. Bilgisayar oyunu hevesim eskiden kalma bir şey. Kafamı dağıtmamı da sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Yılmaz hocamın yeri çok ayrı’

Ailen ve nişanlın en büyük destekçin. Ama antrenörün Yılmaz Göktekin de tabii ki var. Aranızdaki bağdan bahseder misin?

“21 yıldır beraberiz. Açıkçası ailemden daha iyi tanıyor beni. Artık konuşmasının ötesinde birbirimizin hareketleriyle anlaşıyoruz. Antrenmanda yanıma gelirken ne söyleyeceğini tahmin edebiliyorum. Bu böyle olunca performansa da iyi yansıyor. Yılmaz hoca sadece benimle değil 4-5 kişi ile ilgileniyor. Ama küçüklükten beri onun ve ailemin verdiği disiplin sayesinde olgunlaştım.”

Son dakika haberi: İbrahim Çolak, 2024 hedefini açıkladı Kürsüde olacağım

‘Nişanlım diye tanıtmak farklı’

Cimnastikteki gururlarımızından biri olan İbrahim Çolak, Seray Filiz ile nişanlanmasıyla yeni bir heyecana adım attığını hatırlattı. Milli sporcu, “Çok fazla aksesuar kullanan birisi değilim, ama artık parmağımda bir yüzük var ve anlamı çok büyük. Sevgilimi, nişanlım diye tanıtmak çok farklı. Evlendikten sonra daha da farklı hissedeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Omuzlarım artık çok zorlanıyor’

26 yaşındasın. Sakatlık olmadığı sürece daha ne kadar yarışmayı düşünüyorsun?

“2024 olimpiyatlarını görmek istiyorum. Ondan sonra vücudumun durumuna bakacağım. Çünkü gerçekten idmanlarımız çok ağır ve omuzlarım artık çok fazla zorlanıyor. 2024’e gidip ardından büyük bir sakatlık geçirmezsem, 2028’de de yarışmak isterim.”

Yazarlar