Yaz Olimpiyatları Son dakika haberi: Paralimpik Oyunları'nda Tokyo'da tarihi performans

Son dakika haberi: Paralimpik Oyunları'nda Tokyo'da tarihi performans

06.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları sona ererken Türkiye toplamda 15 madalya ile tarihinin en iyi organizasyonunu geride bıraktı

Son dakika haberi: Paralimpik Oyunlarında Tokyoda tarihi performans

aponya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 16. Yaz Paralimpik Oyunları’nda Türkiye, tarihinin en iyi organizasyonunu geçirdi.

Tokyo’da 13 branşta 87 sporcuyla mücadele eden Türkiye, tarihinde 7. kez yer aldığı organizasyonda en yüksek madalya sayısına ulaştı, Londra 2012’deki toplam 10 madalya sayısını geçti. Tokyo’da milliler 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz olmak üzere toplamda 15 madalya topladı.

Golbol Kadın Milli Takımı ve masa tenisinde mücadele eden Abdullah Öztürk, Türkiye’ye altın madalya getiren isimler oldu.

Masa tenisinde Nesim Turan, Ali Öztürk ve Kübra Korkut da bronz madalya kazandı, Tokyo’daki en başarılı branş bu 4 madalyayla masa tenisi oldu.

Yüzmede Sevilay Öztürk, bronz madalya alarak Türkiye’ye bu branşta tarihinin ilk madalyasını kazandırdı. Okçulukta Nihat Türkmenoğlu gümüş, Bahattin Hekimoğlu bronz, Cüre-Bülent Korkmaz gümüş olmak üzere üç madalya geldi. Judoda Recep Çiftçi ile Zeynep Çelik bronz, tekvandoda Meryem Çavdar gümüş, Mahmut Bozteke bronz madalya kazandı. Atıcılıkta kadınlar Ayşegül Pehlivanlar’la gümüş, halterde Besra Duman’la bronz sevinci yaşandı.

Haberin Devamı

Çin herkese fark attı

Tokyo’daki madalya sıralamasında Çin, 96 altın, 60 gümüş ve 51 bronz olmak üzere 207 madalyayla genel ve toplam madalya sıralamasında büyük farkla birinci oldu. Britanya 41 altın, 38 gümüş, 45 bronz olmak üzere 124 madalyayla genel ve toplam madalya sıralamasında ikinci oldu. 37 altın, 36 gümüş ve 31 bronz olmak üzere 104 madalya elde eden ABD ise genelde üçüncü, toplamda dördüncü sırayı aldı. Türkiye ise 2 altın, 4 gümüş, 9 bronz madalyayla oyunları 42. sırada tamamladı.