İngiltere Premier Lig Premier Lig'de mutsuz aşk üçgeni

Premier Lig'de mutsuz aşk üçgeni

03.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Harry Kane Tottenham’dan Manchester City’e gitmek istedi. Ama kulübü 100 milyon paundluk teklifi reddetti. Şimdi, ne Kane istenen formda ne Tottenham iyi gidiyor ne de City, santrfor bulabildi. Kimsenin muradına eremediği bir aşk üçgeni...

Premier Ligde mutsuz aşk üçgeni

MERT AYDIN

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yaz İngiltere’de tek bir transfer konuşuldu. O da gerçekleşmeyen bir transferdi. Harry Kane’in Tottenham’dan Manchester City’ye gidip gitmeyeceği konusu belki de Kovid 19 probleminden daha fazla yer kapladı medyada...

Aslında Harry Kane daha geçen sezon bitmeden Kuzey Londra kulübünden ayrılmak istediğini açıklamıştı. İçinden yetiştiği ve kaptanlığa yükseldiği kulüpten ayrılmak istemesi net bir şekilde kariyer kaynaklıydı. Geçmişte bu yola başvuranlar olmuş ama mesela Alan Shearer, çocukluk kulübü Newcastle’a geldikten sonra büyük teklifleri elinin tersiyle hep itmişti. Kane ise daha 2019’da Şampiyonalar Ligi finali oynayan Tottenham’ın rotadan uzaklaştığını fark etmişti.

Diğer yandan lig şampiyonu Manchester City, Aguero’nun da gidişiyle bir santrfora ihtiyaç duyuyordu. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun kaçırılmasını bu duruma bağlayanlar hiç de az değildi. City’nin Tottenham’a teklifi reddedildi. Hem de 100 milyon paundluk bir teklif. Sonuçta zoraki de olsa Kane, takımında kaldı.

Bütün bunların ardından gelinen noktada herkes mutsuz. Ne Kane istenen formda ne Tottenham iyi gidiyor ne de City, santrfor bulabildi. Kimsenin muradına eremediği bir aşk üçgeni. Bakalım ilerleyen dönemde nasıl gelişmeler yaşanacak?

Haberin Devamı

Avrupa'da geriliyoruz
Takımlarımız, Avrupa kupalarında haftayı 3 maçta 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle tamamladı. UEFA sıralamasında 19.sıraya indik. İki sezon sonrası için büyük tehlike bu. Eğer yükselmezsek 2 sezon sonra şampiyonumuz yaz sıcaklarında ön elemelere başlayacağı gibi, ikincimiz Konferans Ligine gidecek. Ama futbolseverlere sorsanız 'Hollanda Ligi basit', 'Belçika Ligi çöp', 'Güney Kıbrıs Ligi zayıf. Bu kafayla maalesef yerin onlarca kat dibine doğru yuvarlanıyor ligimiz. Biz hala kendi aramızdaki kayıkçı kavgasıyla tatmin oluyoruz. Böyle giderse Şampiyonlar Ligi'nde gidilmesi neredeyse mümkün olmayan lige iyice bitmiş oyuncular gelecek.

Leicester'a neler oluyor?
Premier Ligde son 2 sezonun flaş ekibi Leicester'da büyük düşüş var. Hem ligde hem Avrupa'da hedeflerin gerisinde kaldılar. Menajer Brendan Rodgers özellikle maçlara kötü başlamalarından şikayetçi... Üstüne futbolcuların sakatlıkları ve form durumları da Rodgers'a yardımcı olmuyor. Vardy'den Çağlar'a kadar Tilkiler ciddi anlamda bir form düşüklüğü yaşıyor. Kentte de ocak ayında Juventus'tan Ramsey'nin alınma dedikoduları pek de iyi karşılanmadı.

Haberin Devamı

Yazarlar