Diğer Son dakika haberi: Şampiyonlar Kemer’den çıkıyor

Son dakika haberi: Şampiyonlar Kemer’den çıkıyor

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kemer Country Golf Kulübü’nde hazırlıklarını sürdüren milli takımımız ve antrenörleri 18 delikli sahanın kendilerine avantaj sağladığını söyledi. Antrenörler Erol Şimşek ve Şenol Bay sporcu sayısının artması gerektiğini belirtti.

Son dakika haberi: Şampiyonlar Kemer’den çıkıyor

Uluslararası standartlardaki 18 delikli golf sahası ile birçok golfçünün vazgeçilmezleri arasında yer alan Kemer Country Golf Kulübü, milli sporculara da ev sahipliği yapıyor. Letonya’nın Riga kentinde gerçekleşen turnuvada dördüncü olan Kadın Milli Takımımız ve altıncı sırayı alan Erkek Milli Takımımız eşsiz güzellikte olan tesiste çalışmalarını sürdürüyor.

Milli golfçüler Can Gürdenli, Sude Bay, Mira İçgören, milli takım antrenörleri Erol Şimşek ve Şenol Bay eşliğinde Kemer Country Golf Kulübü’nde ulusal ve uluslararası birçok turnuva için Kemer Country’de idman yapıyor.

‘Sporcu sayımız artmalı’

Kemer Country Golf Kulübü’nde uzun yıllar golf antrenörlüğü yapan ve 2016 yılından bu yana milli takımda görev alan Şenol Bay, “Yurt dışıyla kıyaslarsak golfçü sayımız yetersiz, artması gerekiyor. Bunun için çalışıyoruz, aynı zamanda milli oyuncularımızın da sayısının çoğalması adına da performans programları, seçmeleri gibi yoğun programlar uyguluyoruz” dedi.

18 yaş altı sporcuların artması gerektiğini hatırlatan Erol Şimşek ise “Ne kadar fazla artarsa o kadar rekabet de yükselir. Milli antrenör ve spor direktörü olarak en iyi ve formda oyuncuları seçiyoruz. Türkiye’deki tüm kulüplerde 18 yaş altı golfçü sayısının yükseltilmesi gerekmektedir, bu da yurt dışı turnuvalarında başarılarımızın artması adına oldukça önemli” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'Bize güzel imkanlar sunuyor'

Milli sporcular da Kemer Country Golf Kulübü’ sunduğu avantajlardan bahsetti. Can Gürdenli, Sude Bay, Mira İçgören şu ifadeleri kullandı:

CAN GÜRDENLİ: Golfe babamın garajında bulduğum golf sopalarıyla başladım. Sonra da buraya gelerek kendimi geliştirdim. Kemer Country bizlere çok güzel imkanlar sunuyor. Buradaki her şey çok güzel.

SUDE BAY: Kemer Counrty bence oldukça iyi, bir kulüp. Bize antrenmanlarımızda büyük destek sağlıyorlar. Golf oynamak tabii zor ama antrenman yaptıkça o zorluk gidiyor. Herkese tavsiye ediyorum.

MİRA İÇGÖREN: Kemer Country’nin olanakları bence çok iyi her alanda kullanabileceğimiz tesislerimiz var. Bence bu İstanbul için çok iyi ama genele baktığımızda daha çok gelişmesi gerekiyor golfün. Çok daha fazla insanın ulaşabilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Şampiyonlar Kemer’den çıkıyor

Yazarlar