Futbol Son dakika haberi - UEFA açıkladı: Avrupa kupaları listeleri için son tarih 2 Şubat

Son dakika haberi - UEFA açıkladı: Avrupa kupaları listeleri için son tarih 2 Şubat

19.01.2022 - 13:39 | Son Güncellenme:

Galatasaray ve Fenerbahçe diğer takımlara göre transferde elini biraz daha çabuk tutmak zorunda... Türkiye'de transfer 8 Şubat'ta sona erse de UEFA’dan yapılan açıklama Avrupa kupaları listeleri için son günün 2 Şubat olduğu bildirildi.

Son dakika haberi - UEFA açıkladı: Avrupa kupaları listeleri için son tarih 2 Şubat

Onur Dinçer

Haberin Devamı

Türkiye’de 12 Ocak’ta başlayan transfer dönemi 8 Şubat’ta sona erse de, Avrupa kupalarında yoluna devam eden Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ellerini biraz daha çabuk tutmaları gerekecek.

Listeler için son tarih 2 Şubat gecesi

UEFA tarafından yapılan açıklamada Avrupa kupalarında tur atlayan takımların grup aşaması sonrasında kadrolarına 3 yeni isim ekleyebilecekleri duyuruldu. Türkiye’de transfer 8 Şubat’ta sona erse de, UEFA listeler için son tarih olarak 2 Şubat’ı gösterdi ve bu tarihte Avrupa saatine göre gece 12’ye kadar listelerin teslim edilmesi gerektiği ikazı yapıldı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin süresi daralıyor

UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan çıkan Galatasaray ve yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam eden Fenerbahçe bu tarihe kadar yaptıkları transferleri Avrupa kupalarında oynatabilecek, isterlerse üçer yeni oyuncu kadrolarına ekleyebilecekler.

Haberin Devamı

Geldiği kulüpte oynamışsa da fark etmeyecek

UEFA tarafından yapılan açıklama bir noktanın daha altını çizdi… Konuyla ilgili gerçekleştirilen kural değişikliği hatırlatıldı ve takımların yapacakları transferlerdeki yeni oyuncularının, aynı sezon içinde daha önce bu ligde forma giymiş olup olmadıklarının önemli olmadığı, bu durumda da yeni isimleri Avrupa kupalarında oynatabilecekleri ifade edildi. Bu durumun, oyuncunun geldiği kulüp halen yoluna devam ediyor olsa bile geçerli olduğu vurgulandı.

Yazarlar