Galatasaray Son dakika haberleri: Galatasaray'da derbi hazırlıkları Rusya'da başladı

Son dakika haberleri: Galatasaray'da derbi hazırlıkları Rusya'da başladı

24.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’ın hocası Fatih Terim, Lokomotiv deplasmanında hem maçı kazandı hem de Beşiktaş derbisi için hazırlık yaptı. Halil’i Rusya’da sahaya sürmeyen deneyimli teknik adam, Kerem’i 67’de, Morutan’ı 76’da oyuna alarak dev maç için stratejik adımlar attı.

Son dakika haberleri: Galatasarayda derbi hazırlıkları Rusyada başladı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi’nde çıktıkları Lokomotiv Moskova maçında tercihleri ile Beşiktaş karşılaşmasına odaklandığını gösterdi.

Cim-Bom, Kerem Aktürkoğlu’nun golüyle 1-0 galip ayrıldığı zorlu Rusya deplasmanında hem fazla yıpranmadı hem de moral buldu. Sarı-kırmızılılarda yarınki derbide ileri üçlü için Morutan-Halil-Kerem üçlüsü ön plana çıktı. Rusya’da bu üçlüden Halil’e hiç şans vermeyerek Beşiktaş’a saklayan Terim, Lokomotiv deplasmanında Kerem’i 67’de, Morutan’ı ise 76. dakikada oyuna alarak bir anlamda bu oyuncuların Beşiktaş maçı öncesi fazla yıpranmalarının önüne geçti.

Son dönemde sıkıntılar yaşayan Beşiktaş savunmasının ağır olduğunu düşünen tecrübeli teknik adam, hızlı oyuncuları ile sonuca gitmek istiyor. Burada Halil’in zekasına ve tekniğine güvenen Fatih Terim, genç forvetin vereceği paslar ve yaratacağı boş alanları Kerem ve Morutan gibi hızlı oyuncularla değerlendirmenin hesaplarını yapıyor.

Yine üçlü orta saha

Lokomotiv Moskova maçındaki pozitif oyun ve skordan memnun kalan sarı-kırmızılı teknik adam derbide orta alanı ise yine üçleyecek. Taylan, Berkan ve Cicaldau’nun gençliği ve dinamizmi ile Beşiktaş’ın güçlü orta sahasına karşı mücadele edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Statta taraftara açık idman

Cim-Bom, Beşiktaş derbisinin son hazırlığını bugün taraftarının önünde yapacak. Kulüpten yapılan açıklamada, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda gerçekleştirilecek antrenmanın saat 15.00’te başlayacağı duyuruldu. Kombine, VIP kombine, 5 lig maçı paketinin yanı sıra loca sahiplerinin idmanı ücretsiz izleyebileceğine yer verilen açıklamada, biletlerin 19.05 liradan satışa sunulduğu belirtildi.

Boey yine yok

Arka adalesindeki sakatlığı yüzünden uzun süredir sahalardan uzak olan Sacha Boey yarın Beşiktaş derbisinde de büyük olasılıkla takımdaki yerini alamayacak. Fransız sağ bek son olarak 30 Eylül’de Marsilya ile deplasmanda oynanan karşılaşmada forma giyerken, sakatlığının nüksetmesi üzerine 65. dakikada oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Tedavisine devam edilen Boey dünkü antrenmanda da yer almadı. Derbiye yetişmesi beklenmeyen genç futbolcunun yokluğunda savunmanın sağında yine Yedlin’in görev yapacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yazarlar