Futbol Son dakika haberleri: Kansas’ta tarihi stat

Son dakika haberleri: Kansas’ta tarihi stat

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya futbolunda bir ilk gerçekleşiyor. ABD’de Kansas City, kadın futbol takımı için özel bir stat inşa etmek için harekete geçiyor. 11 bin kapasiteli olması planlanan stadın maliyetinin de 70 milyon dolar olacağı açıklandı.

Son dakika haberleri: Kansas’ta tarihi stat

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kulüp tarafından stadın proje fotoğrafları da basınla paylaşıldı. Buna göre dünya futbolunda ilk kadın stadı Kansas City’ye ait olacak.

Tamamen kadınlara özgü

Kadınlara özgü dizayn edilecek stat sadece futbol maçlarına ev sahipliği yapmayacak. Maç günleri dışında da faaliyet olacak. Bilhassa şiddet mağduru kadınların yararlanması için sosyal tesisler kurulacak. Yine benzer şekilde çocuklarının bakımı nedeniyle çalışamayan anneler için kreşler olacak. Kansas City, belediye ve STK’larla işbirliği yapacak.

Dünyaya örnek olacak

ABD’de Ulusal Kadınlar Futbol Ligi’nde mücadele eden Kansas City inşa edeceği statla tüm dünyaya örnek olacak. Tribün koltuklarından localara kadar stadın her tarafı tamamen kadınlar için dizayn edilecek. Henüz dünyada herhangi bir ülkede kadınlar için yapılmış bir stat bulunmuyor. Yine kadınların maçlar dışında vakit geçirmelerini sağlayacak alışveriş alanları ve kafeteryalar da stat içerisinde yer alacak.

Haberin Devamı

2024’te bitecek

Kansas City’nin ABD’de basına tanıttığı stat projesinin 2024’te sona ermesinin planlandığı bildirildi.

Yaklaşık 3 sene sürmesi planlanan stat yapımının sponsorluğunu da kulüp sahiplerinin üstleneceği kaydedildi.