Dünya Kupası Son dakika haberleri: UEFA'dan ülke federasyonlarına Katar tebliği

Son dakika haberleri: UEFA'dan ülke federasyonlarına Katar tebliği

14.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’daki kulüplerin 2022 Dünya Kupası’nda top koşturacak futbolcularını, sadece bir hafta kala milli takımlarına yollayacakları, UEFA’nın ülke federasyonlarına gönderdiği yazıyla tebliğ edildi.

Son dakika haberleri: UEFAdan ülke federasyonlarına Katar tebliği

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

2022 FIFA Dünya Kupası’nın tarihte ilk kez kışın gerçekleştirilecek olması futbol dünyasında mecburi değişikliklerin yapılmasına neden olacak.
Geleneksel olarak yaz aylarında gerçekleştirilen dev organizasyon esnasında ligler bitmiş ve uluslararası takvimde gerekli boşluk başlamış oluyordu. Ancak 21 Kasım-18 Aralık tarihlerindeki 2022 Dünya Kupası’nda bambaşka bir görüntü ortaya çıkacak.

L’Equipe duyurdu

Alışıldık uygulamaların dışına çıkılacak yeniliklerden bir tanesinin, kadroların oluşmasıyla oyuncuların bir araya gelmeleri sürecinde yaşanacağı ortaya çıktı. Fransız L’Equipe gazetesinin haberine göre Avrupa liglerinde top koşturan futbolcular milli takımlara, kulüpleri tarafından Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’ndan sadece bir hafta önce gönderilecek.

Bu yöndeki gelişmenin UEFA tarafından bir mektupla 55 üye ülke federasyonuna tebliğ edildiği belirtildi. 14 Kasım olarak belirlenen oyuncuları gönderme tarihi nedeniyle milli takımlar, finaller öncesinde eskisi gibi uzun kamplar yapamayacak ve çok kısa bir hazırlık imkanı bulabilecek.

EURO 2028 süreci başladı

Haberin Devamı

UEFA tarafından EURO 2028 adaylık sürecinin başladığı duyuruldu ve aday ülkelerde aranan şartlar açıklandı. EURO 2028’i düzenlemek isteyen ülke federasyonlarının, 23 Mart 2022’ye kadar bunu bildirmeleri gerektiği ve ev sahiplerinin Eylül 2023’te açıklanacağı duyuruldu. Ev sahiplerinde aranacak 10 stadyuma dair kapasite yeterlilikleri de yapılan duyuruda ayrıntılarıyla yer aldı.

Yazarlar