Galatasaray Son dakika - Hollanda basını, 4 Galatasaraylı oyuncuya dikkat çekti

Son dakika - Hollanda basını, 4 Galatasaraylı oyuncuya dikkat çekti

16.06.2021 - 15:35 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda PSV Eindhoven'ın temsilcimiz Galatasaray'la eşleşmesi Hollanda'da geniş yankı uyandırdı. Hollandalılar Galatasaray’daki Hollanda kökenli futbolculara da dikkat çektiler. Milli futbolcu Ryan Babel’in yanı sıra Ryan Donk’un da sarı-kırmızılı formayı giydiği, Hollanda doğumlu isimlerden Ömer Bayram’ın bulunduğu, Halil Dervişoğlu’nun da geride kalan sezonda kiralık olarak forma giydiği iletildi.

Son dakika - Hollanda basını, 4 Galatasaraylı oyuncuya dikkat çekti

 

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 2. Ön eleme turunda PSV Eindhoven takımıyla eşleşmesi Hollanda’da yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

PSV Eindhoven’ın sarı-kırmızılılar dışındaki diğer olası rakiplerinin Danimarka’dan Midtjylland ve Avusturya’dan Rapid Wien olduğu, PSV’nin en zor kurayı çektiği belirtildi. Bir önceki sezonun aksine bu turda maçların iki ayaklı oynanacağı ilk maçın Hollanda’da yapılacağı ancak deplasman taraftarlarına UEFA tarafından izin verilmeyeceği vurgulandı.

Hollanda hükümetinin aldığı karar uyarınca ise PSV Eindhoven’ın ev sahipliği yapacağı ilk maçta, 35 bin kişilik Philips Stadyumu’nda tribünde 25 bin taraftar olacağı aktarıldı. Bu taraftarların aşı durumlarını ya da negatif testlerini ibraz etmeleri gerekecek.

Hollandalılar Galatasaray’daki Hollanda kökenli futbolculara da dikkat çektiler. Milli futbolcu Ryan Babel’in yanı sıra Ryan Donk’un da sarı-kırmızılı formayı giydiği, Hollanda doğumlu isimlerden Ömer Bayram’ın bulunduğu, Halil Dervişoğlu’nun da geride kalan sezonda kiralık olarak forma giydiği iletildi.

Haberin Devamı

PSV Futbol Direktörü John de Jong “Zorlu bir rakiple eşleştik. Galatasaray ligi ikinci bitirdi. Şu an için ne seviyede olduklarını söylemek güç. Geçen sezona göre bakınca iki takım birbirine denk görünüyor. Şampiyonlar Ligi gruplarına mutlaka kalmak istiyoruz” diye konuştu.

PSV’nin ticari işlerden sorumlu yöneticisi Frans Janssen ise “Ne mutlu ki sonunda taraftarlarımıza kavuşabileceğiz. Bunu uzun zamandır bekliyorduk. Deplasman seyircilerine izin verilmemesi ise üzücü” ifadelerini kullandı.