İngiltere Son dakika - İngiltere'de Harry Kane şapkadan tavşan çıkardı!

Son dakika - İngiltere'de Harry Kane şapkadan tavşan çıkardı!

05.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin en büyük gol umudu Harry Kane, çeyrek finalde attığı iki golle şapkadan tavşan çıkardı, kalitesini kanıtladı

Son dakika - İngilterede Harry Kane şapkadan tavşan çıkardı

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Tottenham Hotspur’un yıldız forveti EURO 2020’de emin adımlarla hedeflerine koşuyor. 27 yaşına gelen ancak henüz şampiyonluğu bulunmayan dünyaca ünlü golcü, kariyerindeki ilk kupayı Wembley’de kaldırmak ve şeytanın bacağını kırmak istiyor.

İngiltere’nin Ukrayna’yı 4-0 mağlup ederek yarı finale yükseldiği karşılaşmaya Harry Kane performansıyla damga vurdu.
İki gol attığı mücadelenin yıldızı olan 27 yaşındaki santrfor, Avrupa Şampiyonası’nda geç form tutmasıyla dikkat çekti. Hırvatistan, Çekya ve İskoçya’nın önünde lider bitirdikleri grupta golle buluşamayan Kane, Almanya maçında siftah yapmasının ardından çeyrek finalde iki kez fileleri havalandırdı.
Ukrayna galibiyetiyle İngilizlerin, Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk umutları iyice artarken, takımın başarısı için performansı çok önemli olan yıldız futbolcunun kendini bulması bir o kadar sevinç yarattı. Turnuvada şimdiye kadar bir maçta iki golden fazla atmışlığı bulunmayan takımı onun devreye girmesiyle hücumda adeta coştu ve rakip kaleye dört gol birden gönderdi.
İngiltere’nin son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcü olan Harry Kane, EURO 2020’ye tutuk başlamasının ardından kendisine yöneltilen eleştirilere sahada yanıt verdi. Tecrübeli forvet kendisi için de bu turnuvada bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.
Formasını giydiği kulüplerde bugüne kadar hiç şampiyonluk yaşayamayan Harry Kane, Avrupa Futbol Şampiyonası’nı aynı zamanda ilk kaldıracağı büyük kupa için de uygun ortam olarak görüyor. Kulüp kariyerinin geri kalanında da şampiyonluk yaşamama ihtimali az olmayan Tottenhamlı oyuncu, en önemli fırsatı milli kulvarda yakalamış durumda.
Kane turnuvada yarı final maçları ve finalin Londra’da oynanacak olmasıyla kariyerinde ilk kez şampiyonluğa ulaşarak bireysel olarak da zirveye çıkmayı hedefliyor. Gol sayısını üçe yükselten İngiliz yıldız, beşer gollü Ronaldo ve Schick’in turnuvayı tamamlamış olmaları nedeniyle gol krallığı yarışında da iddialı bir duruma geldi. Yıldız oyunu rakiplerini geçerek altın ayakkabıya ulaşmanın da hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Shearer’ı yakaladı

Ukrayna maçında iki gol atan Harry Kane turnuvada 3 gole ulaştı. Büyük turnuvalardaki gol sayısını 9’a yükselten Kane, ülkenin efsane golcüsü Alan Shearer’ı yakaladı.
Dünya Kupası’nda 6 gol atan, Euro 2020’de ise 3 gole ulaşan Kane, kalan dönemde bir gol daha atarsa bu alanda 10 golle ilk sırada bulunan Gary Lineker’i yakalayacak.

‘Gerçekten evine dönüyor’
Ada basını, İngiltere’nin Ukrayna’yı farklı yenerek yarı finale yükselmesini manşetlerine taşıdı. Futbolun bu ülkede keşfedilmesi ve İngiltere’nin henüz Avrupa şampiyonu olamamasına göndermeler yapıldı, milli takımın oynadığı futbol övüldü. 1966 Dünya Kupası’nın ardından uzun yıllardır böyle bir sevince aç olan İngilizler, bu başarının tekrarlanması ve futbolun icat olduğu yere kupanın gelmesi için uydurulmuş ‘Futbol evine dönüyor’ sloganına sarıldı. Daily Express gazetesi “Şimdi gerçekten evine dönüyor” başlığını kullandı. Daily Star gazetesi de “Harry kane patlama yaptı” manşetini attı.