Futbol Son dakika - İngiltere'de ‘Kovid pasaport’ dönemi

Son dakika - İngiltere'de ‘Kovid pasaport’ dönemi

03.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere’de pandemi sürecinde yeni bir uygulamaya geçiliyor. Normalleşme sürecinde özellikle futbol maçlarında tüm koronavirüs bilgilerinin detaylı olarak yer alacağı ‘Kovid Pasaport’ dönemi başlıyor.

Son dakika - İngilterede ‘Kovid pasaport’ dönemi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

İngiltere’de koronavirüs pandemisiyle mücadelede yeni bir uygulama başlatılıyor. Futbol maçlarında artık tribünlere taraftar almak isteyen İngiltere Futbol Federasyonu, İngiliz Hükümeti ve Ulusal Sağlık Servisi (NHS) arasında yapılan görüşmeler netleşti.

İngiltere’de Telegraph’ta yer alan haberde, tribünlere taraftarların gelebilmesi için ‘Kovid Pasaport’ uygulaması hayata geçiriliyor. Özellikle de bu hafta FA Kupası maçlarıyla beraber ilk denemelerin yapılacağı aktarıldı. Bu pasaport yani kimlik şeklindeki belgede maça girmek isteyen taraftarın daha önce kaç kez test yaptırdığı, test sonuçları, pozitif olup olmadığı ve aşı yaptırıp yaptırmadığı işlenecek. Bu pasaportun dijital olacağı bildirildi.
Eğer bir taraftar henüz aşı olmadıysa, aşı olduğunda hemen dijital pasaporta işleneceği kaydedildi. Ayrıca eğer ilerleyen günlerde negatif iken pozitife dönerse an be an yazılacağı belirtildi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın da çok önem verdiği bu uygulamanın ilk etapta FA Kupası ve Lig Kupası maçları boyunca deneneceği ardından Premier Lig maçlarına da yansıtılacağı vurgulandı. Ayrıca futbol maçlarının yanısıra konserler, tiyatrolar ve sanat etkinliklerinde de kullanılacağı ifade edildi. Nisan ve Mayıs ayı boyunca denemelerin olacağı dile getirildi.

Haberin Devamı

Yazarlar