İspanya La Liga SON DAKİKA | İspanya'dan flaş Arda Güler iddiası! 'Kiralık olarak Real Madrid'den ayrılabilir'

SON DAKİKA | İspanya'dan flaş Arda Güler iddiası! 'Kiralık olarak Real Madrid'den ayrılabilir'

27.01.2024 - 12:59 | Son Güncellenme:

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Arda Güler'e yeteri kadar forma şansı vermemesi nedeniyle genç oyuncunun tepkisini çekmişti. İtalyan teknik adam Arda Güler'in oyununu ve Real Madrid'deki geleceğini değiştirecek bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca Arda Güler'in devre arasında Real Madrid'den kiralık olarak ayrılabileceği öne sürüldü.

SON DAKİKA | İspanyadan flaş Arda Güler iddiası Kiralık olarak Real Madridden ayrılabilir

Real Madrid'e transfer olmasının ardından üst üste yaşadığı sakatlık problemlerini atlarak takıma geri dönen Arda Güler son maçlarda geniş kadroda kendine yer buluyor.

Haberin Devamı

Genç yıldız Kral Kupası son 32 turunda Arandina ile oynanan karşılaşmaya ilk 11'de başlamış ve Atletico Madrid ile oynanan Süper Kupa yarı finalinde ise ikinci uzatma dakikasında oyuna sonradan dahil olmuştu.

Real Madrid formasıyla şu ana kadar 67 dakika süre bulan genç yıldız eflatun-beyazlıların Almeira ile oynadığı karşılaşmada süre bulamadığı gerekçesiyle Ancelotti'ye tepki göstermişti.

SON DAKİKA | İspanyadan flaş Arda Güler iddiası Kiralık olarak Real Madridden ayrılabilir

ANCELOTTI'DEN ARDA'NIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK KARAR

Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Defansa Central'de yer alan haberde "Valdebebas'ta sürpriz: Ancelotti'den Arda Güler'in geleceğini değiştiren karar!" başlıklı bir haber kaleme alındı.

Haberde şu ifadeler kullanıldı:

Arda'nın muhteşem bir sol ayağı var. Eldiven gibi diyebiliriz çünkü topu çok yakından taşıyor ve çok iyi bir şutu var. Bununla birlikte, neredeyse her zaman iyi ayağını kullanmaya çalışıyor ve bu Ancelotti'nin değiştirmek istediği bir şey.

Haberin Devamı

Arda son antrenmanlarda sağ ayağıyla daha fazla hareket yapıyor. Aslında Real Madrid, Arda'nın çok iyi şut çektiği, güçlü olduğu ve topu neredeyse üst köşeye ayarladığı birkaç hareket yayınladı.

Real Madrid genç oyuncunun bu özelliğe sahip olduğunu düşünüyor. Çok fazla fırsat bulamadığı doğru ama sezonun ikinci yarısında çok daha fazla oynaması bekleniyor. Carlo Ancelotti'nin Şampiyonlar Ligi eleme aşamasında herkesin %100'e ulaşması için oyuncuları rotasyona tabi tutması gerekecek. Bu nedenle Arda çok önemli bir rol oynayabilir.

SON DAKİKA | İspanyadan flaş Arda Güler iddiası Kiralık olarak Real Madridden ayrılabilir

SPORT: ARDA KİRALIK OLARAK AYRILABİLİR

Barcelona'ya yakınlığı ile bilinen Katalan spor sitesi Sport, Arda Güler'in devre arasında Real Madrid'den kiralık olarak ayrılabileceğini öne sürdü.

Haberde Arda Güler gibi büyük potansiyelli bazı oyuncuların kiralık olarak başka takımlara transfer olmasıyla daha fazla süre buldukları ve yeteneklerini gösterme fırsatı bulduklarına yer verildi.

Sport'ta yer alan haber şu şekilde:

Brahim Diaz, Real Madrid'de dakika almak için mücadele etti. Sabırlı olmanın açık bir örneği. Real Madrid, sezonun ilk aylarında Ancelotti'nin ona güvenmesini beklemek zorunda kaldı. Futbolda patlama yapmak ve kendini Avrupa seviyesinde tanıtmak için Milan'a gitmesi gerekiyordu. Bu onun için işe yaradı ve onu satmayan Real Madrid sonunda onu geri aldı.

Haberin Devamı

Kubo'nun Real Madrid'deki durumu Brahim'inkinden farklı. Oyuncu da dakikalar aramak için beyaz kulüpten ayrılmak zorunda kaldı ve Real Sociedad'da bir futbol sıçraması yaptı. Bununla birlikte, hakların %100'ü Real Sociedad'ın elinde ve Madrid satıştan elde edilen sermaye kazancının yaklaşık %50'sine sahip. Satma ya da satmama iradesi Real'e ait.

Real Madrid onu 2022 yazında San Sebastian kulübüne sadece altı milyon avro karşılığında transfer ettiğinden beri izliyor ve 22 yaşında gelişmesi için çok alanı var, bu da onu geri getirme olasılığını göz önünde bulundurarak gelişimini takip ettikleri anlamına geliyor.

Carvajal, Lucas Vazquez, Fran García ve Odegaard... Bu oyuncular Bernabeu'ya geri dönebilmek için yurt dışına gitmek zorunda kaldılar. Carvajal ve Lucas Vazquez sırasıyla Leverkusen ve Espanyol'a gittiler ve ertesi yıl geri döndüler. Fran García Rayo'da üç sezon beklemek zorunda kaldı ve sol bek eksikliği nedeniyle geri döndü. Bir de Odegaard vakası var, biraz garip çünkü ona şans verildi ve performans gösterdi ama Florentino paraya çevirmeyi tercih etti. Şimdi Arsenal'de bir yıldız.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | İspanyadan flaş Arda Güler iddiası Kiralık olarak Real Madridden ayrılabilir

"ANCELOTTI, ARDA GÜLER'İ UNUTTU"

"Ancelotti son üç maçta Arda Güler'i unuttu. Ne Riyad'da Barcelona'ya karşı oynanan finalde, ne Metropolitano'da uzatmalara giden derbide, ne de Almeria'ya karşı oynadı. Sonuncusuna karşı ısınıyordu ama Ancelotti onu kullanmadı ve oyuncuyu kızdırdı, yedek kulübesine üzgün bir şekilde döndüğünde önlüğünü çıkarıp kötü bir şekilde yere fırlattı. 2024'e temiz bir sağlık raporuyla başladı ve Ancelotti ona Arandina karşısında Brahim ve Joselu ile birlikte ilk 11'de yer verdi, bu maçta kalitesini gösterdi ve fiziksel olarak formda olduğunu kanıtladı. Üç sakatlık nedeniyle forma giyememesinin ardından beyaz formayla ilk maçına çıkması heyecan yaratmıştı."

Yazarlar