Fenerbahçe Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler! Avukatı İstanbul'da, Fenerbahçe'den resmi açıklama bekleniyor

Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler! Avukatı İstanbul'da, Fenerbahçe'den resmi açıklama bekleniyor

27.05.2022 - 18:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de uzun süredir devam eden teknik direktör konusu çözüme kavuştu. Sarı-lacivertliler, Portekizli teknik adam Jorge Jesus'la anlaşma sağladı. Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün avukatı İstanbul'a geldi. Tecrübeli çalıştırıcının İstanbul'a geleceği tarih netlik kazandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler Avukatı İstanbulda, Fenerbahçeden resmi açıklama bekleniyor

Fenerbahçe Kulübü'nde uzun süredir devam eden teknik direktör konusunda artık sona gelindi. Sarı-lacivertliler, SKORER'in 23 Mayıs'ta anlaşmayı duyurduğu Jorge Jesus'la resmi işlemleri tamamlamak için harekete geçti. Portekizli çalıştırıcının avukatı İstanbul'a geldi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

PORTEKİZ'DEKİ DEV BULUŞMAYI MİLLİYET GÖRÜNTÜLEMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 26 Nisan'da Portekiz'de bir araya geldi. Tüm Türkiye'nin konuştuğu Jorge Jesus - Ali Koç görüşmesinin ilk ve tek fotoğrafına MİLLİYET ulaşmıştı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Jorge Jesus'un Portekiz'deki görüşmesinde tecrübeli çalıştırıcının hedef ve projelerden oldukça memnun kaldığı öğrenilmişti.

Fenerbahçe'yi uzun süredir yakından takip eden Jorge Jesus, sarı-lacivertli kulübün Şampiyonlar Ligi'nde yeniden boy göstermesi için ekibiyle birlikte uzun süredir çalışmalara başladı. Başkan Ali Koç ve tecrübeli teknik direktörün görüşmelerde sık sık analizler yaptığı belirtildi.

Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler Avukatı İstanbulda, Fenerbahçeden resmi açıklama bekleniyor

 

CUMHURBAŞKANI DA GÖRÜŞMEDE YER ALMIŞTI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Jorge Jesus'la yaptığı görüşmede Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Souza da yer aldı. Portekiz Cumhurbaşkanı’nın sürekli olarak gittiği Lizbon’daki bu restoranda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’la tanıştığı ve yakın ilgi gösterdiği kaydedilmişti. Jorge Jesus’u da çok iyi tanıyan Marcelo Rebelo de Souza’nın iş görüşmeleri yapılırken bulunmadığı ama sohbet kısmında ikiliyi yalnız bırakmadığı öğrenilmişti.

Haberin Devamı

BAŞKAN ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Beyaz TV'de Jorge Jesus hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Başkan Ali Koç, MİLLİYET'in görüntülediği dev buluşmayla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Jesus ile sadece yemek yemedik. Ciddi bir planlama var, 2.5 aydır takım üzerinde çalışıyor.

Fenerbahçe'nin bir numaralı ismi yeni teknik direktörün pazartesi gününe kadar açıklanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu vurgulamıştı.

JESUS RAPORUNU İLETTİ

MİLLİYET'in 23 Mayıs'ta Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörünün Jorge Jesus olduğunu duyurmuştu. Sarı-lacivertlilerin yeni çalıştırıcısı, takımla ilgili raporunu Başkan Ali Koç'a iletti.

Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler Avukatı İstanbulda, Fenerbahçeden resmi açıklama bekleniyor

KİM'İN KALMASINI İSTEDİ

Fenerbahçe’de yeni sezon öncesi teknik direktörlüğe geçecek olan Jorge Jesus, mevcut kadroda Kim Min Jae’ye ayrı bir önem veriyor. Portekizli çalıştırıcı, 2.5 aydır izlediği Fenerbahçe’de Güney Koreli stoperi çok beğenirken, Başkan Ali Koç’la yaptığı görüşmelerde bu konuya özellikle değindi. Kim gibi bir oyuncunun mutlaka kadroda tutulması gerektiğini ifade eden Jesus, böylesi bir ismi hem de bu yaşta bulmanın çok zor olacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Hatta transfer bütçesi planlanırken Kim Min Jae’nin takımda kalacağı ve 20-25 milyon euroluk bir bütçenin yeterli olacağı kaydedildi. Eğer Kim gibi bir isim kaybedilirse yerine bu ayarda bir stoper bulabilmek için 20-25 milyon euroluk transfer bütçesinin 2 katına çıkacağı bildirildi. Zaten başarılı antrenörün transfer için mevkiileri verirken sıklıkla Kim’in kalması gerektiği ve bu nedenle mevcut savunma hattıyla devam edileceği aktarıldı.

SERDAR AZİZ'E TAM NOT

2.5 aydır Fenerbahçe’yi izleyen Jorge Jesus, mevcut savunma hattında Serdar Aziz’e de tam not verdi. İsmail Kartal döneminde Kim Min Jae ile beraber tandemde görev alan Serdar, performansıyla Jesus’un gözüne girdi.

Deneyimli savunmacının sözleşme yenilemesinde Jorge Jesus’un verdiği olumlu raporun da etkisi oldu.

Son dakika: Jorge Jesus için tarih verdiler Avukatı İstanbulda, Fenerbahçeden resmi açıklama bekleniyor

AVUKATI İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jorge Jesus'un avukatı İstanbul'a geldi. Sarı-lacivertlilerin işlemleri hallettikten sonra Jorge Jesus'u resmen açıklayacağı öğrenildi. Portekizli teknik direktörün kısa süre içerisinde İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

'GELECEK HAFTA İSTANBUL'DA'

Portekiz’de Jorge Jesus’a yakınlığıyla bilinen A Bola muhabiri Irene Palma, son gelişmeleri yazdı.

Fenerbahçeli yöneticilerle Jorge Jesus’un avukatı Luis Miguel Henrique ile birkaç gündür görüşmeler olduğu belirtildi. İstanbul’da Jesus’un avukatıyla sözleşme detaylarının incelendiği vurgulandı. Resmi imzalar olana kadar sözleşme detaylarının görüşüleceği bildirildi. Avukat Luis Miguel Henrique’nin Türkiye’ye gittiği de eklendi.

Fenerbahçe yönetiminin Portekizli teknik direktörü gelecek hafta İstanbul’a getirip, resmi imzaları atacağı kaydedildi. Artık sarı-lacivertli kulüpte Jorge Jesus için geri sayıma geçildiği dile getirildi.

BAŞARI DOLU BİR KARİYER

67 yaşındaki Jorge Jesus teknik direktörlük görevine Amora'da başladı. Tecrübeli çalıştırıcı daha sonra Falgueiras, Uniao Madeira, Estrela, Vitoria Setubal, Vitoria Guimaraes, Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting Lizbon, Al Hilal ve Flamengo'da görev aldı. Benfica'dan 28 Aralık 2021'de ayrılan tecrübeli teknik direktör daha sonra herhangi bir takımla anlaşmadı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus kariyeri boyunca 3 Portekiz Ligi, 6 Portekiz Kupası, 1 Brezilya Ligi, 1 Brezilya Süper Kupası, 1 Suudi Süper Kupası, 1 Copa Libertadores, 1 Sudamericana ve 2 Portekiz Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.