Fenerbahçe Son dakika - ‘Kumpas’ dünyada yankılandı!

Son dakika - ‘Kumpas’ dünyada yankılandı!

06.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Futbolda şike kumpası davasının sonuçları ve çıkan hapis cezaları dünyanın ünlü medya organlarında geniş yer buldu. Reuters, L’Equipe ve Der Spiegel gibi ünlü haber kanalları dava sonuçlarını okuyucularına son dakika olarak duyurdu

Son dakika - ‘Kumpas’ dünyada yankılandı

Futbolda şike kumpası davasında alınan kararlar ve verilen cezalar dünya basınında geniş yer buldu. Dünyanın ünlü haber kanalları, haber ajansları ve gazeteleri, sarı-lacivertli kulübün öncülüğünde açılan davanın sonucunu son dakika haber olarak duyurdu.
Başta Reuters, AP ve AFP gibi 3 önemli haber ajansı son dakika bilgisi geçerek kumpas davasının sonuçlarını açıkladı. ESPN, Der Spiegel, L’Equipe ve De Telegraaf gibi tanınan medya kuruluşları da dava hakkında bilgiler paylaştı.
Reuters, “Türk mahkemesi, Fenerbahçe davasında bin yıllık cezalar verdi” ifadelerini kullanarak Aziz Yıldırım’ın liderliğinde açılan davanın sonuçlandığını duyurdu. ESPN de “Fenerbahçe’nin davasında komplo gerekçesiyle bin yılı aşan hapsi cezaları verildi” bilgisini sundu. Hollanda’nın ünlü gazetesi De Telegraaf, “Fenerbahçe’ye kurulan kumpasa uzun hapis cezaları çıktı. Bin yılı aşan cezalar verildi” denildi.
Alman Der Spiegel, Fethullahçı Terör Örgütü’nün kumpas kurduğu ve Aziz Yıldırım ile Fenerbahçe’ye zarar verildiği bilgisini paylaşarak, “Kumpas davasında bin yılı aşan cezalar” başlığını kullandı.
Fransız L’Equipe de “Türkiye’de sahte şike suçlamalarına müebbet hapis cezaları çıktı. 2011’de Türk futbolunda deprem etkisi yaratan ve Fenerbahçe’ye karşı yapılan sahte şike suçlamalarının davasında 3 kişi, toplam 2 bin yıla varan hapis cezalarına çarptırıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı