İspanya La Liga Son dakika | La Liga'da Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti!

Son dakika | La Liga'da Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti!

16.07.2020 - 21:46 | Son Güncellenme:

Son dakika haberine göre... İspanya La Liga'da lider Real Madrid, sahasında Villarreal'i 2-1 mağlup ederek 34. şampiyonluğunu ilan etti. Madrid ekibi, 2 yıl aranın ardından yine Fransız teknik adam Zinedine Zidane ile şampiyon oldu.

Son dakika | La Ligada Real Madrid şampiyonluğunu ilan etti

La Liga'nın 37.hafta maçında lider Real Madrid, sahasında Villarreal ile karşılaştı. Müsabakayı 2-1 kazanan Real Madrid, bitime 1 hafta kala 2019-2020 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Haberin Devamı

Real'in gollerini 28. dakikada Benzama, 75. dakikada penaltıdan Ramos kaydetti. Villarreal'in tek golünü 83. dakikada Vicente Iborra attı.

Barcelona ile farkı açtı
Bu sonuçla Real Madrid puanını 86 yaptı ve 34. şampiyonluğunu elde etti. Villarreal 57 puanla 5. sırada kaldı. Real Madrid, müzesinde 26 lig kupası bulunan ezeli rakibi Barcelona ile arasındaki farkı da açtı.

Ramos ve Marcelo rekorlarını yeniledi
Bu arada Sergio Ramos ve Marcelo, eflatun beyazlı formayla 22. kupalarını kazanarak Real Madrid kulüp tarihinde en fazla kupa kazanan futbolcular olmayı sürdürdü. Sergio Ramos ve Marcelo 5 lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 4 Kulüpler Dünya Kupası, 3 Avrupa Süper Kupası, 4 İspanya Süper Kupası ve 2 Kral Kupası kazandı.

Haberin Devamı

 

Tarihinde ilk defa A takım maçlarını oynadığı Alfredo Di Stefano Stadı'nda şampiyonluğunu kutlayan Real Madrid'de "şampiyonlar 34" yazılı tişört giyen futbolcular, hazırlanan standın önünde kupayı kaldırarak birbirlerini tebrik etti. 

Real Madrid Teknik Direktörü Zinedina Zidane, İspanyol televizyonuna yaptığı açıklamada, "Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak her zaman ayrı ve özel ama La Liga şampiyonu olmak mükemmel bir şey. Çünkü İspanyol ligi çok zorlu, büyük bir mücadele gerektiriyor. Lig daha zorlu." dedi. 

Futbolcularını kutlayan, büyük bir heyecan ve gurur duyduğunu ifade eden Zidane, "Profesyonel kariyerim açısından benim için bugün en iyi günlerden biri. Karantina döneminden sonra futbola geri dönüp kupayı kazanmak inanılmaz." şeklinde konuştu. 

Cibeles Meydanı'nda kutlama olmadı 
Bu arada Real Madrid Kulübünün çağrısı ve Madrid Belediyesinin önlemleriyle alışık olunan Real Madrid taraftarlarının Cibeles Meydanı'ndaki kupa kutlaması bu kez olmadı. 

Meydanın çevresinde görevlendirilen 300 kadar polis memuru, çok az sayıda da olsa Cibeles'e yaklaşmaya çalışan taraftarların toplanmasını önledi.

 Yine Zidane...
Madrid ekibi, 2 yıl aranın ardından yine Fransız teknik adam Zinedine Zidane ile şampiyon oldu.

Ramos: "Kariyerimi burada bitirmek istiyorum"
Maç sonu duygularını dile getiren kaptan Ramos, "Bu sıkı çalışmamızın bir ödülü. Pandemiden sonra çok çalıştık. 1 maçımız daha var. Aradan sonraki 10 maçı da kazandık. Çok enteresan bir sezon oldu. Amacımız netti. Her maçı kazanmak istedik. Kafamızda şüphe yoktu. Her maçı kazandık. Bu maçları kolay kazanmadık. Her rakip zorluydu. Bu bizim ödülümüz. Çok mutluyuz. Zidane, kilit isimdi. Bu geminin kaptanı o. Sezona başladığımızdan beri sorunlar yaşayan oyuncu topluluğunu çok iyi şekilde koruyarak mükemmel bir iş çıkardı. Hak ettiği değeri de görecek! O harika bir teknik direktör." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"Real Madrid'de kaç yılın daha kaldı?" sorusuna Sergio Ramos, "Başkana sorun, kariyerimi burada bitirmek istiyorum. Umarım burada bitirebilirim." dedi.

 

Gareth Bale'in Real Madrid Forması ile En İyi Golleri

Yazarlar