İngiltere Premier Lig Son dakika | Liverpool şampiyonluğunu ilan etti!

Son dakika | Liverpool şampiyonluğunu ilan etti!

25.06.2020 - 20:29 | Son Güncellenme:

İngiltere'de 31. haftanın merakla beklenen maçında Manchester City deplasmanda Chelsea ile karşı karşıya geldi. 10 kişi kalan Manchester City maçı 2-1 kaybetti ve Liverpool bu sonuçla 30 yıl aradan sonra Premier Lig şampiyonu oldu. Öte yandan Jürgen Klopp, İngiltere ve Büyük Britanya'nın 131 yıllık futbol tarihine geçti.

İngiltere Premier Lig 31. hafta maçında Chelsea evinde Manchester City'i konuk etti. Mücadeleyi Chelsea 2-1 kazanınca bitime 7 hafta kala Liverpool 86 puanla şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

30 yıl aradan sonra şampiyonluğunu ilan eden Liverpool'da taraftarlar büyük coşku yaşadı.

Liverpool'dan şampiyonluk paylaşımı
Maçın ardından İngiliz kulübü şampiyonluğunu sosyal medyadan kutladı. Liverpool sonrasında yaptığı paylaşımda "Dünyaya söyleyin, biz Liverpool'uz, İngiltere'nin şampiyonu!" notunu düştü.

Klopp'tan bir ilk
Jürgen Klopp, Liverpool ile elde ettiği şampiyonlukla İngiltere ve Büyük Britanya'nın 131 yıllık futbol tarihinde en üst ligde şampiyon olan ilk Alman teknik direktör oldu.

 

Son dakika | Liverpool şampiyonluğunu ilan etti

Maçın golleri...

Chelsea'ye galibyeti getiren golleri 35. dakikada Pulisic ve 78. dakikada penaltıdan Willian kaydetti. Manchester City'nin tek golünü 55. dakikada De Bruyne attı. 

VAR'la penaltı ve kırmızı kart
VAR incelemesinin ardından, Chelsea penaltı kazandı. Manchester City'de topu kale önünde elle kesen Fernandinho 77. dakikada kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Manchester City 63 puanla 2. sırada kaldı. Chelsea ise 54 puanla 4. sırada yer aldı.

Son dakika | Liverpool şampiyonluğunu ilan etti