İngiltere Son dakika - Mancini- Vialli ikilisi yarım kalan hikayeyi tamamladı!

Son dakika - Mancini- Vialli ikilisi yarım kalan hikayeyi tamamladı!

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yıllar önce Sampdoria forması ile Wembley’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kaçıran Mancini- Vialli ikilisinin, Vialli’nin pankreas kanserini atlatmasından sonra bu kez milli takımda buluşup Wembley’de yarım kalan hikayelerini tamamlaması, sportif başarı kadar büyük bir hayat dersini de içinde barındırıyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Tarihi zaferi kaçırdılar
EURO 2020 final maçının bitiş düdüğüyle birlikte ortaya çıkan fotoğraf karesi, hayat koşulları ne olursa olsun vazgeçmemenin önemini ortaya koydu. İki eski takım arkadaşı olan ve milli takımın teknik ekibinde de birlikte çalışan Roberto Mancini ve Gianluca Vialli, zaferin ardından birbirine sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Mancini ve Vialli, Sampdoria’nın efsane kadrosunda birlikte top koşturmuş ve kulübün tek Serie A şampiyonluğunun mimarları olmuştu. Sampdoria ile Şampiyonlar Ligi finaline de çıktılar ama Wembley’de Barcelona’ya yenilmekten kurtulamadılar.

Rövanş için buluştular
Bu yenilginin ardından efsane kadro dağıldı ve Mancini ile Vialli’nin de yolları ayrıldı. Ne var ki iki eski dost uzun yıllar sonra tekrar bir araya gelecekti... Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulma sürecinde, Roberto Mancini’nin milli takımın başına geçmesiyle Vialli de arkadaşının ekibine dahil oldu. Artık bu ikilinin tek bir hedefleri vardı, yıllar önce en büyük başarıyı kıl payı kaçırdıkları yerde, bu kez en büyük başarıyı birlikte yakalamak. İtalya’nın İngiltere’yi yenerek kupaya uzanmasıyla Vialli-Mancini ikilisi hem Wembley’in lanetini sona erdirdi, hem de büyük bir hayat dersi verdi.

Haberin Devamı

Eşi ve kızları her şeyi yaptı
Gianluca Vialli’ye bundan dört yıl önce pankreas kanseri teşhisi konuldu. Ameliyatlar ve 17 aylık kemoterapiyle ağır bir dönem geçiren efsane isim, bu süreçte 16 kilo kaybetti. Uzun soluklu bu hayat savaşından galip ayrılan Vialli’nin kanseri yenmesinde eşi ve çocuklarının da büyük katkısı vardı. Saçlarını, sakal ve kaşlarını tamamen kaybettiğinde kızları moral olsun diye yüzüne kaş çizerken, anneleri ile birlikte babalarının aşırı kilo kaybından üzerine olmayan elbiselerini de onarmaktan ve yeniden düzenlemekten geri kalmadılar.

Zaferin mimarı Roberto Mancini
Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 53 yıl sonra zirveye çıkan İtalya’nın başarısında aslan payı teknik direktör Roberto Mancini’ye verildi. Ülkenin en üst yöneticilerinden basına, futbolculardan sosyal medyaya kadar her yerde deneyimli çalıştırıcıya şapka çıkarıldı. İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella yaptığı açıklamada, “Roberto Mancini ve öğrencilerine minnettarız. İtalya’yı en iyi şekilde temsil ettiler ve sporumuzu onurlandırdılar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

O bir winner!
Roberto Mancini teknik adamlık kariyerinin ilk başarısına, Fatih Terim’den devraldığı Fiorentina’da ulaştı. Terim’in başında olduğu Fiorentina İtalya Kupası’nda finale yükseldi. Terim ile yollar ayrıldı, Mancini takımın başına getirildi. Final maçına Mancini ile çıkan Fiorentina kupayı kaldırdı. O tarihten sonra Mancini’nin yükselişi başladı, Zenit hariç gittiği her takımda kupa kazanma başarısı gösterdi.

Rekor prim 34 milyon EURO
İtalya Milli Takımı, tüm maçlarını kazanarak çıktığı finalde de galip gelerek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda UEFA’dan 34 milyon euro prim almayı hak etti. Bu miktar turnuvada bugüne kadar bir şampiyon takımın elde ettiği en yüksek miktar oldu.

‘Seviyoruz seni delicesine’
İtalyan basını şampiyonluğu büyük bir coşkuyla karşıladı. Tuttosport zaferi ‘Efsaneler’ başlığıyla kutladı, “Gerçek rüyadan daha tatlı” ifadesine yer verdi. Corriere dello Sport’ta ‘Kupa Roma’ya dönüyor’ başlığını kullanıldı. La Stampa gazetesinde ‘Takımın başarısı ülkeyi heyecanlandırdı. Donnarumma kurtardığı penaltılarla tarihe geçti’ diye yazıldı. La Gazzetta dello Sport’un internet sitesinde ‘İtalya, seviyoruz seni delicesine. Avrupa şampiyonu olduk’ denildi.

Haberin Devamı

Wembley’i fethetti
Fransa’nın günlük gazetesi L’Equipe, üst üste 34. maçından mağlubiyet görmeden ayrılan İtalya Milli Takımı için ‘Yenilmezler’ başlığını kullandı. Katalan basınından Sport ‘İtalya Wembley’i fethetti’ başlığını kullanırken, final maçı öncesi attığı ‘Kurtar bizi Roberto. Sen bizim son umudumuzsun’ başlığıyla ses getiren İskoç gazetesi The National, finalin ardından ‘Kupa Roma’ya geliyor’ ifadesini başlığa çıktı.