Beşiktaş Mehmet Özdilek'ten Fernando Santos'a eleştiri! 'Beklentilerimi karşılamadı'

Mehmet Özdilek'ten Fernando Santos'a eleştiri! 'Beklentilerimi karşılamadı'

26.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 mağlup ettiği mücadeleyi spor yorumcuları değerlendirdi. Mehmet Özdilek'in kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Mehmet Özdilekten Fernando Santosa eleştiri Beklentilerimi karşılamadı

İstanbulspor, Süper Lig'in 27'nci haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadele siyah-beyazlıların galibiyetiyle sona erdi. Fernando Santos'un öğrencilerinin Galatasaray derbisi öncesi elde ettiği 3 puanı spor yorumcuları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Semih Kılıçsoy'un performansına parantez açan Mehmet Özdilek, "İlk yarıda Semih Kılıçsoy ve diğerleri vardı. Jeneriklik bir gol. Hem Türk futbolu adına hem de Beşiktaş adına önemli bir yükseliş içerisinde. Ümit ederim ki aynı şekilde devam eder" dedi.

Haberin Devamı

Fernando Santos'un oyun planının bu müsabakada değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Özdilek, "Oyunsal anlamda Beşiktaş beklentilerimi karşılamadı. Santos'un sekizinci maçı ve zaman ilerledikçe o dokunuşları bekliyorum. Bundan önceki haftalarda 'Dengeli gidelim, hocayı bir görelim, zamana bırakalım' demiştik. İstanbulspor'a haksızlık yapmak istemem ama İstanbulspor karşısında Beşiktaş'ı değerlendirmek çok doğru olmuyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın hayal edilenden farklı bir kimlikte oynadığını belirten Mehmet Özdilek, "Ligin en fazla gol yiyen, en fazla yenilen takımına karşı beklenti olarak biraz daha farklı bir Beşiktaş bekliyorduk. Daha önde basan, coşkulu oyununu rakibe hissettiren ve pozisyona girip kaçıran, goller bulan bir Beşiktaş takımı hayal ediyoruz. Ama bunu maalesef oyunun birçok bölümünde göremedik" diye konuştu.

Beşiktaş'ın deplasmanlardaki gol atamama serisini noktalamasına dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Beşiktaş adına gecenin en güzel tarafı kazanmak. Son haftalarda gol yememe alışkanlığının üzerine koyarak gidiyorlar. Deplasmanda 3 haftadır gol atamıyordu, bugün bu orucunu bozdu. Ancak bunlara rağmen hep söylüyoruz bu oyun ileriye bir ümit taşır mı? Bir sonraki hafta oynayacağı Galatasaray maçına yeterli mi? Bunlar açıkçası tartışmaya açık konular" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Derbilerin havasının farklı olduğunu belirten Mehmet Özdilek, "Derbi şu ana dek olacak en ciddi sınav olacak. Derbide bu oyun anlayışı işe yarar mı yaramaz mı çok şüpheli. Derbilerin havası farklı. Santos hoca elinde çeşitli alternatifler varken ve ofansif anlamda daha iyi işler yapabilecekken de hoca bunu çok tercih etmedi. Demek ki kafasındaki mantık 'ben önce bir savunayım, sonrasına bakarız' mantığı" dedi.

"YAPILANMAYA GİTMESİ GEREKEN BEŞİKTAŞ"

Müsabakanın değerlendirmesinin çok zor olduğunu dile getiren İlker Yağcıoğlu, "Yorumlaması çok zor bir maç. Bir tarafta küme düşmüş İstanbulspor. Diğer tarafta beşinci hocasını değiştirmiş Beşiktaş. Ve sezonu kötü götüren, sezonun kalan haftalarında önümüzdeki sezon için yapılanmaya gitmesi gereken bir Beşiktaş var" ifadelerini kullandı.

Fernando Santos'un istediği oyun tarzının taraftarları mutlu etmeyeceğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Oyuna bakarsak, Santos'un istediği oyunun Beşiktaş taraftarını mutlu edemeyeceğini görebiliriz. Topa çok talip olmadan, rakibe baskı yapmadan, ikinci bölgede beklemek Beşiktaş'ın genlerine aykırı bir oyun. Beşiktaş'ın bu oyunu değişir mi, seneye yapılacak transferlerle Beşiktaş bu oyunu bırakıp genetiğine geri döner mi şüpheliyim. Hocada öyle bir ışık göremiyorum" dedi.

Haberin Devamı

Portekizli teknik direktörün savunmacı olduğunu vurgulayan İlker Yağcıoğlu, ""Avrupa Şampiyonası'nda oynattığı oyunlar geliyor aklıma... Hoca çok savunmacı bir hoca. Önce işi garantiye alayım diyor. 'Ben maçı berabere götüreyim atarsam tamam' diyor. Bu turnuvada bir strateji olabilir. Geçerli de bir strateji olabilir. Yunanistan ve Portekiz böyle Avrupa şampiyonu oldu. Ama 3 puan aldığınız 38 haftalık maratonda savunma sizi şampiyon falan yapmaz. Bu oyun nereye kadar böyle gider, ne kadar taraftar sabreder onu ileride göreceğiz. Savunma yapmak ya da oyunu ikinci bölgede kabul etmek oyun planın ama 20 kez de İstanbulspor ceza alanına gelmiş. Burada da bir tuhaflık var" yorumunda bulundu.

Beşiktaş'ın savunma yapmasına rağmen verdiği pozisyonlara dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Bu oyun nereye kadar böyle gider, ne kadar taraftar sabreder onu ileride göreceğiz. Savunma yapmak ya da oyunu ikinci bölgede kabul etmek oyun planın ama 20 kez de İstanbulspor ceza alanına gelmiş. Burada da bir tuhaflık var. Pozisyonunu düzgün alırsın rakibi ceza alanına sokmazsın. Atletico Madrid bir savunma yapıyor 'su olsa aradan akamaz' oluyor. Sokmuyor ceza alanına. Savunma yapıyorsan en azından rakibi bu kadar kalene getirtme" dedi.

Derbi öncesi bu maçın ölçü olmadığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Bu oyun derbiye yetecek mi yetmeyecek mi asıl konuşulması gereken bu. İstanbulspor'a karşı ölçü doğru değil asıl önemli olan derbi. Semih Kılıçsoy'u birkez daha tebrik ediyorum. Müthiş bir gol attı. Çok becerikli. Kısa alanda topu çekmesi, gol vuruşları bu özel ve ekstra bir oyuncu olduğunu gösteriyor" yorumunda bulundu.

"DEĞİŞMEYECEK, DEĞİŞTİREMEYECEKSİN"

Beşiktaş'ın oyun yapısının sezon sonuna kadar bu şekilde devam edeceğini belirten Tugay Kerimoğlu, "27. haftaya geldik, kalan 11 hafta daha Beşiktaş'ın oynayacağı oyun bu. Değişmeyecek, değiştiremeyeceksin. Hocanın anlayışı ve bakış açısı bu. Şu anda önemli olan şey takım savunmasını toparlıyor olabilmen. Hocanın hedefi oyundan önce sonuç almak. Bu oyunu kabul ediyorsun. Bu oyunu topla dribbling yapıp alan kat eden oyuncu sayısı kaç tane var? Çok az" diye konuştu.

Fernando Santos'un planıyla birlikte Arthur Masuaku'nun performansının düşüşe geçtiğini dile getiren Tugay Kerimoğlu, "Bu oyunla birlikte Masuaku'nun hücumdaki etkinliğinden vazgeçiyorsun. Zaten diğer bekin yetersiz. Onu hiç katmıyoruz bile. Bu oyun seni teknik direktör olarak sezon sonuna kadar takımın başında kalmaya ne kadar rahatlatabilir ve camia bu oyuna ne kadar mutlu olabilir" dedi.

Ernest Muçi'nin kaleye yakın oynaması gerektiğini belirten Tugay Kerimoğlu, "Muçi'de çok iyi oyuncu ama onu da forvet arkası oynatıp kaleye yakın oynatmak lazım. Geçen hafta hep uzaktan şut attı. Bu hafta yakın oynadı ve golünü attı. Beşiktaş camiası adına bu akşam önemli olan şey 3 puandı. Bunu başardı" ifadelerini kullandı.