Diğer Son dakika - Milli sporcu Tuğba Danışmaz Avrupa U23 şampiyonu!

Son dakika - Milli sporcu Tuğba Danışmaz Avrupa U23 şampiyonu!

09.07.2021 - 17:51 | Son Güncellenme:

Üç adımda Tuğba Danışmaz, 14.09 ile Türkiye rekoru kırarak Avrupa şampiyonu oldu.

Son dakika - Milli sporcu Tuğba Danışmaz Avrupa U23 şampiyonu

Rekortmen milli atlet Tuğba Danışmaz, üç adımda tarihi başarılarına bir yenisini Tallinn'de ekledi. Danışmaz, Avrupa U23 Şampiyonaları tarihinde ilk altın madalya kazanan Türk sporcu oldu.

Haberin Devamı

Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılan Avrupa U23 Atletizm Şampiyonasının ikinci gününde milli takıma ilk şampiyonluk sevincini Tuğba Danışmaz yaşattı. İlk gün gelen Alperen Karahan'ın gümüş madalyasının ardından Tuğba da üç adım finalinde şampiyonluğa ulaşma başarısı gösterdi.

Yarışmadaki üçüncü hakkında 14.09 ile kendisine ait Türkiye rekoruna 2 santimetre ekleyen Tuğba, müsabakayı da bu derecesiyle kazanarak adını Avrupa şampiyonluğuna yazdırdı. Danışmaz, böylece iki yıl önce aynı şampiyonada aldığı gümüş madalyadan sonra bu kez de altın madalya elde ederek bir ilke imza attı. 1997den bu yana yapılan şampiyonada Tuğba'nın bu altını, Türkiye'nin saha içi yarışmalarında (field events) kadınlarda elde ettiği ilk şampiyonluk oldu.

Haberin Devamı

Danışmaz, şampiyonluğu sonrası sevincini pist kenarında takım arkadaşları, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar ve antrenörü Cahit Yüksel ile doyasıya yaşadı. U23 Avrupa Şampiyonaları tarihinde ilk defa altın madalya kazanan milli atlet Tuğba Danışmaz'ın madalyasını TAF Başkanı Fatih Çintimar taktı. 

Bakan Kasapoğlu'ndan milli atlet Tuğba Danışmaz'a tebrik mesajı
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Estonya'da düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada altın madalya kazanan Tuğba Danışmazı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

Estonya'nın başkenti Tallinn'de düzenlenen Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar üç adım atlamada 14,09 metre ile Türkiye rekorunu yenileyerek Avrupa şampiyonu olan Tuğba Danışmazı yürekten kutluyorum. Avrupa Şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Tuğba Danışmazın başarısında başta ailesi olmak üzere emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Avrupa 23 Yaş Altı Atletizm Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran ve İstiklal Marşımızı dinleten milli sporcumuza başarılarının devamını diliyorum.

Yazarlar