Beşiktaş Son dakika - Murat Şahin: "Gökhan Töre'nin derbide dönme ihtimali yok"

Son dakika - Murat Şahin: "Gökhan Töre'nin derbide dönme ihtimali yok"

12.03.2021 - 21:42 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Başakşehir'i 3-2 mağlup eden Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Murat Şahin açıklamalarda bulundu. Şahin, "Gökhan'ın derbide dönme ihtimali yok gibi gözüküyor, Cenk dönebilir, yarın idmanlara başlayacak" dedi.

Son dakika - Murat Şahin: Gökhan Törenin derbide dönme ihtimali yok

Süper Lig'de Başakşehir'i 3-2 mağlup eden Beşiktaş'ta yardımcı antrenör Murat Şahin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İŞTE O AÇIKLAMALAR
"Sezon başından beri bu oyunu oynamaya çalışıyoruz. Oyunun genelinde galip gelmemiz gereken bir maçtı. Puan avantajımız ve rakiplerimizden önce oynuyor olmamız nedeniyle psikolojik üstünlük yakalamak için de kazanmamız gerekiyordu."

"Oyun içinde pas grafiğini tutan, kontrolü elimize aldığımız bir maç olarak oynadık ama karşılığında rakibimize kontratak pozisyonları verdik, vermedik değil. Bunun sonucunda ikinci yarı iki gol yesek de çıkartmasını bildik."

"Başakşehir şu anki durumuna bakmaksızın önemli bir rakipti, galibiyet almalıydık. 7 yıldır burada galibiyet alamadığımız düşünülürse önemliydi. Bizim için bundan sonra her maç final. Kupa maçımız var önümüzde, sonra Fenerbahçe derbisine hazırlanacağız."

Haberin Devamı

"Gökhan'ın derbide dönme ihtimali yok gibi gözüküyor, Cenk dönebilir, yarın idmanlara başlayacak, kupada kadroya alabiliriz ağrısı geçtiyse. Cenk kullanılabilir ama Gökhan'ın durumu milli araya dek devam edecek."

"Sarı kart sınırındaki oyuncularımız 3-4 maçtır devam ediyorlar. Kolay değil sırtlarında o yükle mücadele etmek. Bize oynatacak mısınız diyorlar, her maça en iyi olacağını düşüneceğimiz kadroyu oynatırız, bir sonraki maçı düşünecek durumda değiliz."

"Oyuncular bizlere, hocaya ve ekibe karşı içten ve samimiler. Biz de onlara hocalık, abilik, kardeşlik, her şeyi yapıyoruz. Güzel bir birlikteliğimiz var teknik ekip ve oyuncu grubu olarak."

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısına cezalı olan teknik direktör Sergen Yalçın'ın yerine katılan Şahin, "Bundan sonraki tüm maçlar herkes için de bizim için de zor. Oyuncu grubumuz sürekli maç oynuyor. Bugünkü maç da kolay değildi. Son yıllarda burada kazanamıyorduk. Bu da galibiyeti daha güzel bir hale getirdi. İlk yarı pas oyununda kendi rekorumuzu egale ettik. Oyunun hakimiyetini alan, bunu rakibe kabul ettirmeye çalışan bir oyuncu grubumuz var. İki kez öne geçip rakibimiz yakaladı ama galip gelmeyi bildik. Puan ve maç eksiği avantajımızı değerlendirdik." diye konuştu.

"Salı gününden sonra derbiyi düşünürüz"

Haberin Devamı

Üç kupaya da aday olduklarını söyleyen Şahin, "Fenerbahçe derbisi çok önemli ama önceliğimiz salı günkü Türkiye Kupası yarı final maçı. O da bir final. Şu an büyükler arasında üç kupaya aday olan sadece biz varız. Bu iddianın içinde kalmak itiyoruz. Üçünü de kazanmak istiyoruz. Salı gününden sonra derbiyi düşünürüz." ifadelerini kullandı. 

Yedikleri golleri basit bulan Şahin, "Bize karşı tüm takımlar kapanarak oynuyor. Çok basit top kayıplarında kontradan pozisyonlar verdik. Bu seviye için basit olduğunu düşündüğümüz iki gol yedik. Genelde bize karşı bütün takımlar bu şekilde oynuyor. Daha iyi olmamız gereken şeyler var. Bunların üzerinde duruyoruz." şeklinde konuştu. 

Hakemlerle ilgili konuşan siyah-beyazlı teknik adam, "Ülkemizde genel bir sorun haline geldi hakemler. Devamlı konuşulan bir şey. Hakemlerin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız iş hataya müsait bir iş. Onlar da zaman zaman hata yapıyorlar. Her maçta kararlar aynı olmayınca tartışma oluyor. Bu tartışmalar ne bugün ne yarın ne de gelecek sene biter." yorumunu yaptı. 

Haberin Devamı

Sergen Yalçın'ın yanında yardımcılık görevine devam edeceğini söyleyen Şahin, "Bu işe başladığım ilk günden beri yanındayım. Umarım onunla daha çok başarılar elde ederiz. Onunla çalışmaya istediği müddetçe devam edeceğiz. İstemezse bakarız. Sergen hoca bizim için önemli. Bizim liderimiz. Hocalar olarak ceza yiyoruz. O olmadığında eksikliğini hissettirmemeye çalışıyoruz. O olmadığı zaman ona yardımcı olmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.