Yaz Olimpiyatları Son dakika - Okçu An San tam isabet vurdu saçları dert oldu!

Son dakika - Okçu An San tam isabet vurdu saçları dert oldu!

02.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020’de üç altın madalya alıp olimpiyat rekoru kırarak tarihe geçen Güney Koreli kadın okçu An San’ın kısa saç kesimi ülkeyi karıştırdı. Anti-feminist gruplar linç kampanyası başlatırken, An San’a destek verenler ise saçlarına kıydı

Son dakika - Okçu An San tam isabet vurdu saçları dert oldu

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Güney Kore kadın okçuluk takımı olimpiyat tarihine adını yazdırıyor... Üst üste altın madalyaları kazanan Güney Koreli sporcular, 33 yıldır altın madalyayı kimseye kaptırmıyor. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda Okçuluk kadınlar takım müsabakasında Güney Kore mutlu sona ulaşırken, bireysel kategorilerde de zirveye çıktı.
Uzakdoğu ülkesi adına öne çıkan isim An San oldu. 20 yaşındaki sporcu, Tokyo’da karışık takım ve bireysel dallarında da zirveye çıktı ve olimpiyat rekoru kırdı. Bir olimpiyatta üç altın alan ilk okçu olarak da tarihe geçen An San, ülkesinden ise ummadığı bir tepkiyle karşılaştı.
Saçlarını kısacık kestirerek müsabakalarda yarışan genç okçunun bu hareketinin feminizm simgesi olduğunu belirten ülkesindeki bazı gruplar, sosyal medya üzerinde sporcuya adeta bir linç kampanyası başlattı. Güney Kore’deki anti feminist gruplar bununla da sınırlı kalmayarak Güney Kore Okçuluk Federasyonu’ndan, sporcunun olimpiyatlarda kazandığı madalyaları elinden almasını istedi. An San’a karşı başlatılan kampanya ülkenin geri kalanında tepkiyle karşılandı. Gelişmeler karşısında harekete geçen birçok kişi karşı kampanya başlatarak, San’a olan desteklerini göstermek için saçlarını kestirmeye ve yeni hallerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmaya başladı.
Ülkenin ünlü isimlerinin yanı sıra sıradan vatandaşlar da bu eyleme destek verirken, siyasetçiler de paylaştıkları mesajlarla yıldız okçunun yanında olduklarını belirtme gereği hissettiler. Güney Kore’de kadınların saçlarını kısa kestirmesini feminizm sembolü olarak görüp online ve gerçek hayatta buna karşı örgütlenen gruplar bulunuyor.

Haberin Devamı

Medya ile köşe kapmaca
An San’a karşı oluşturulan nefret kampanyası, Güney Koreli okçunun Tokyo 2020’deki müsabakaları sürdüğü sırada başladı. Buna karşın genç sporcu dikkatini sahaya vermeyi başarabildi ve iyi dereceler aldı. Koreli gazetecilerin konuyla ilgili soruları antrenörü tarafından oyuncunun dikkatinin dağılmaması amacıyla, kapsam dışı bulunduğu gerekçesiyle savuşturuldu, bu süreçte medya ile de adeta köşe kapmaca oynandı.