Milli Takım Son dakika - Olay sözler: "Hamit Altıntop hangi sıfatla görüşmeleri yürütüyor?"

Son dakika - Olay sözler: "Hamit Altıntop hangi sıfatla görüşmeleri yürütüyor?"

18.09.2021 - 11:40 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarı Cemal Ersen, köşesinde Şenol Güneş'in ardından teknik direktör arayışlarına giren Türkiye Futbol Federasyonu'nu eleştirdi. Cemal Ersen, TFF'de yetki ve görev karmaşası olduğunu savundu. İşte o yazı...

"Şenol Güneş’in A Milli Takım teknik direktörlüğünden ayrılmasından sonra göreve kimin getirileceği netleşmedi. Futbol Federasyonu’ndan resmi açıklama yok. Alman çalıştırıcı Stefan Kuntz medyanın gündeminde. Yönetim ve icra kurulu üyesi Hamit Altıntop’un görüşmeleri bizzat yürüttüğü söyleniyor.
Peki hangi sıfatla? Bir süre önce Altıntop’un A Milli Takım’dan sorumlu yönetici olduğu iddia edildi. İddia diyorum, TFF’den bu konuda da “tık” çıkmadı.
Futbol paydaşlarının “kişisel verilerini” titizlikle koruyan federasyonun internet sitesinde, “A Milli Takım’dan” sorumlu yönetici olarak Selim Soydan, “Ümit ve Genç Milli Takımlar” sorumlusu olarak Hamit Altıntop’un adı duruyor. Altıntop’un Almanya’da doğması, futbola bu ülkede başlaması ve kariyer yapması nedeniyle Kuntz ile iletişime geçmesini doğal karşılarım. Aynı dili konuşuyorlar, kolay anlaşırlar. Yetkiyi de TFF Başkanı Nihat Özdemir vermiş olmalı ki, haberlere henüz yalanlama gelmedi! Kuntz’un doğru tercih olup olmadığını tartışmıyorum. Sürekli “kurumsallıktan” dem vuran federasyonun yarattığı yetki karmaşasına dikkat çekiyorum.
Altıntop’un görevi ne? Selim Soydan hangi milli takımdan sorumlu? A Milli Takım teknik direktörlüğü gibi hayati konuda karar verici kim?
Norveç maçına 20 gün kaldı. Bu takımı kim çalıştıracak? Planlama 4 müsabaka üzerinden mi, uzun süreli mi? Sizin de kafanız karıştı mı?.."

Yazarlar