Beşiktaş Son dakika - Önder Özen: 'Ben izlerken yoruldum, o yorulmadı'

Son dakika - Önder Özen: 'Ben izlerken yoruldum, o yorulmadı'

03.10.2021 - 10:06 | Son Güncellenme:

Önder Özen, Beşiktaş'ın Sivasspor'u 2-1 mağlup ettiği mücadeleyi NTV ekranlarında değerlendirdi. Beşiktaş'ın Belçikalı golcüsü Batshuayi'yi öven Özen, "Koşa koşa 90 dakikayı bitirdi. Haftalardır ben izlerken yoruldum, o daha yorulmadı. Bir adam bu kadar geniş alanları koşuyorsa sakatlık riski vardır, bitirdi. Batshuayi 1 aydır yerinde durmadı, daha yürümedi. Yürüdüğünü gören yok" dedi.

Son dakika - Önder Özen: Ben izlerken yoruldum, o yorulmadı

Önder Özen, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Sivasspor'u 2-1 yendiği mücadeleyi yorumladı.

Haberin Devamı

İşte Özen'in sözleri: "Birkaç hafta önce Sivas takımı Fenerbahçe deplasmanına gitti. Orada oynadığı oyun ve aldığı sonuç, o sırada Sivas takımının İstanbul deplasmanlarında favorilere zorluk çıkaracağını söylemiştim. Sivas, rakip olarak zorlu bir rakip. Favori sizseniz işlerinizi zorlaştırabilir, oyun pratiğinden sizi uzaklaştırabilir. Bu 3 puan, Beşiktaş tam kadro bile olsa, yine çok değerli olacaktı, ilk 11'inden 7 eksikle sahaya çıktığı bir günde Sivas'a karşı 3 puan aldıysa, iyi oynadı, kötü oynadıya bakmaksızın ki içinden geçtiği zorlu bir periyot, Dortmund ve Ajax maçları varken, 3 puan alındıysa, bu 3 puandan çok daha fazlası. Biliyoruz ki Sivas olağan favorilerin hepsine zorluk çıkaracak, Beşiktaş ideal 11'iyle bile çıksa kolay bir maç olmayacaktı.

Haberin Devamı

Batshuayi, koşa koşa 90 dakikayı bitirdi. Haftalardır ben izlerken yoruldum, o daha yorulmadı. Bir adam bu kadar geniş alanları koşuyorsa sakatlık riski vardır, bitirdi. Batshuayi 1 aydır yerinde durmadı, daha yürümedi. Yürüdüğünü gören yok. Josef de riski yaşıyordu, haftalardır geniş alanları koşmak zorunda kalıyor. Esas partnerleri yok, oyunu rakip alana yıkma şansı yok Beşiktaş'ın, böyle bir 90 dakikada Josef'in sakatlanmamış olması, Batshuayi'nin sakatlanmamış olması, Rosier'in listeye eklenmemiş olması da bir kazanç. Bir kazanç daha, Güven. Güveni tavan yapmıştır, rekabete daha motive girecek. Rıdvan'dan şanssız bir kendi kalesine gol, sonra gidip nefis bir orta, Rıdvan da o güveni tekrar yakalamış oldu. Beşiktaş çok önemli, çok değerli bir 3 puan aldı. Rosier varken, Beşiktaş'ın sol kanadı bir şekilde çalışacak, oradan gelenler gol bulacak.

"Rosier maçın en iyi oyuncuları arasında"

Ghezzal varken de yapıyor, yokken de yaptı, orayı çalıştırdı. Hücum etki, asist etki ama Gradel bu ligin en değerli oyuncularındandır, bunun önüne geçti. Gradel, Türkiye'ye geldiğinden beri en etkisiz maçlarından birini oynadı. Maçın oyuncuları arasına Rosier'i de eklemeliyiz. Kenan için tepki konusunda erken. Gayret ettiğini görüyorum, eskiden gayrete de destek verilirdi. Belki milli takım performansı da taraftarları etkilemiş olabilir. Salih Uçan bugün belki oyuna girerdi ama skor onu dışarıda tuttu. Sergen hoca şunun farkında, kalabalık gidecekseniz rakip kaleye, bir oyuncuyu daha yaklaştırdığınızda topu içeri atabilirsiniz ama orta sahayı 2 oyuncuyla tutmalısınız. Necip'i almak zorundaydı çünkü Alex'i kaleye yaklaştıracak, Batshuayi'yi yaklaştıracak.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Yazarlar