Süper Lig Onuachu transferinde ters köşe! Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor

Onuachu transferinde ters köşe! Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor

01.05.2024 - 12:50 | Son Güncellenme:

Trabzonspor formasıyla Trendyol Süper Lig'de 12 gol, 4 asistle 16 gole katkı sunan Nijeryalı golcüyü transfer etmek için Süper Lig ekibi devreye girdi.

Onuachu transferinde ters köşe Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor

Trabzonspor’un İngiliz ekibi Southampton’dan 1 yıllığına kiralık olarak transfer ettiği Paul Onuachu, uzun süren sakatlığının ardından hem performansı hem de attığı gollerle haftaya damga vurmuştu. Bordo-mavili takımın golcüsü Süper Lig’in 34’üncü haftasında Gaziantep FK ile oynanan maçta attığı 3 gol ve 1 asist ile muhteşem bir dönüş yapmıştı.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR YENİDEN KİRALAMAK İSTİYOR

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan dün düzenlediği basın toplantısında geleceği merak edilen Onuachu ile ilgili olarak "Kulübüyle görüşüyoruz. Bonservisli satmak istiyorlar. Çok ciddi maliyetle aldıkları bir oyuncu. Trabzonspor'un da şu an öyle bir maliyete girmesi mümkün değil. Kiralama formülü üzerinde anlaşabilirsek tekrar konuyu değerlendiririz" ifadelerini kullanmıştı.

Onuachu transferinde ters köşe Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor

SÜPER LİG VİZESİ ALAN GÖZTEPE DEVREYE GİRDİ

Geçen hafta evinde Gençlerbirliği’ni 2-0 yenerek 2 sene sonra Süper Lig’e dönmeyi garantileyen Göztepe, yeni sezon planlarına da erken başladı. Süper Lig’de güçlü ve kaliteli bir kadroyla mücadele etmeyi planlayan sarı-kırmızılılar Nijeryalı golcü Paul Onuachu’yu transfer etmek için kolları sıvadı. Şu an Trabzonspor’da kiralık olarak forma giyen, bonservisi ise Göztepe ile birlikte Sport Republic şirketinin yönettiği İngiltere ekibi Southampton’da olan Onuachu’nun yeni sezonda takıma kazandırılacağı ifade edildi.

Haberin Devamı

Onuachu transferinde ters köşe Trabzonspor derken Süper Lig ekibi kapıyor

LIS DE DEVAM EDECEK

Trabzonspor’la 30 Haziran 2024 tarihinde sözleşmesi sona erecek 29 yaşındaki futbolcunun kariyerine Süper Lig’de devam etmek istediği de bildirildi. İlk bombayı Onuachu’yu kadroya dahil ederek patlamaya hazırlanan İzmir ekibinin, yine bonservisi Southampton’da olan kaleci Mateuzs Lis’le de yeni sezonda yola devam edeceği vurgulandı. Bu sezon Trabzonspor formasını 18 maçta terleten Paul Onuachu 12 gol attı. Bordo-mavililerin son olarak 2-0 geriden gelip 4-2 kazandığı Gaziantep FK maçında forma giyen Onuachu hat-trick yaparak karşılaşmaya damga vurdu. Göztepe'nin Süper Lig'e çıkmasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Lis ise Türkiye'de profesyonel liglerin en az gole geçit veren kalecisi oldu.