Tenis Son dakika - Şampiyon Sorana Cirstea: Bu kupa benim için çok özel

Son dakika - Şampiyon Sorana Cirstea: Bu kupa benim için çok özel

27.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da mutlu sona ulaşan Sorana Cirstea, Milliyet’in sorularını yanıtladı

Son dakika - Şampiyon Sorana Cirstea: Bu kupa benim için çok özel

ONUR DİNÇER - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Turnuvada sürpriz bir şampiyonluk elde eden Cirstea, 13 yıl sonra gelen kupayı değerlendirdi. Rumen raket, “Bu şampiyonluk benim için çok özel. Mertens’i yenerek buna ulaşmak özgüvenimi artırdı. Gelecek yıl buraya gelerek unvanımı korumak istiyorum” dedi.

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da tekler şampiyonluğuna ulaşan Sorana Cirstea, kupasını aldıktan sonra Zoom üzerinden verdiği özel röportajda Milliyet’in sorularını yanıtladı. 18 yaşında elde ettiği ilk WTA zaferinden 13 yıl sonra 2. kez zirveye çıkan Rumen tenisçi büyük mutluluk yaşadığını söyledi.
31 yaşındaki raket geçmişte yaşamadığını belirterek, “Benim için önemli olan bugün ne yapıyor olduğum. Şu an çok mutluyum. Bu kadar aradan sonra gelen şampiyonluk benim için çok özel. Açıkçası bu başarıyı bekliyordum da diyemem. Bir de Mertens gibi önemli bir rakibi yenerek buna ulaşmak özgüvenimi artırdı. Eskisine göre daha güçlü bir tenisçi olduğumu fark ettim. Hak ederek kazandığımı düşünüyorum. Gelecek yıl da buraya gelerek unvanımı korumak istiyorum” dedi.

İstanbul’da geçen yıl ilk kez düzenlenen turnuvanın finalinde favori olan Bouchard’ı yenen Patricia Tig mutlu sona ulaşmıştı. Bu sene ise kendisinin bir diğer favori olan isim Mertens’i yenerek birinciliği elde etmesi ve üst üste ikinci yılda Rumen tenisçilerin şampiyon olmasını hem tesadüf olarak nitelendiren tecrübeli tenisçi, aynı zamanda iki ülke arasındaki yakınlık ve benzerliklerin de bunda rol oynamış olabileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Son dakika - Şampiyon Sorana Cirstea: Bu kupa benim için çok özel




Komşu sayılırız
Sorana Cirstea konuşmasını şöyle noktaladı: “Bu bir tesadüf. Patricia ile benim farklı kariyerlerimiz, farklı oyunlarımız var. Tek benzerliğimiz aynı ülkeden olmamız. Ancak yine de kupanın Romanya’da kalmasını sağlamak beni mutlu ediyor. Bizler için İstanbul’da olmak her zaman bir keyif. Bir saatlik uçuşla buraya varabiliyor ve eve dönebiliyorsunuz. Dolayısıyla bu şehir bizim için elverişli bir yer. Mentalitelerimiz birbirine benziyor ve komşu sayılırız. Şahsen ben üzerimde bir baskı hissetmeden rahat mücadele ettim burada.”

Haberin Devamı

‘İdolüm Steffi Graf’
Sorana Cirstea, idol olarak gördüğü ismin Steffi Graf olduğunu itiraf etti. Rumen raket, ‘büyük saygı duyuyorum’ dediği Simona Halep’in de Rumen tenisinin son yıllarına damga vuran isim olduğunu hatırlattı.
Teniste erkekler ve kadınlar arasında karşılaştırmada bulunan Cirstea, “Federer, Nadal, Djokovic gerçekten efsane isimler ve inanılmaz işlere imza atıyorlar. Thiem ve Tsitsipas gibi isimler de sivriliyor. Kadınlar tenisindeyse öne çıkan isimler daha çok değişiyor, yeni isimler büyük başarılar kazanıyor ve daha farklı bir heyecan yaşanıyor” dedi.