Fenerbahçe Son dakika - Selahattin Baki'den Galatasaray'a: Hodri meydan!

Son dakika - Selahattin Baki'den Galatasaray'a: Hodri meydan!

05.04.2021 - 21:34 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de Denizlispor'u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe'de yöneticiler Selahattin Baki ve Metin Sipahioğlu açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Süper Lig'de 33. haftasında deplasmanda Yeni Malatyaspor'u yenmeleri halinde şampiyonluk inançlarını en üst seviyeye taşıyacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ülker Stadı'nda Yukatel Denizlispor ile oynadıkları ve 1-0 kazandıkları maçın ardından basın mensuplarına konuşan Baki, galibiyetten dolayı futbol takımını ve futbol A takım direktörü Emre Belözoğlu'nu kutladı.

Milli maç aralarının dönüşlerinin genellikle takımlar için zor olduğunu belirten Baki, "Bunu son 2 gün gördük, rakiplerimiz yara aldılar. Bizim için de hem milli takım arası sonrası olması bakımından hem de bu sezon biriken bir negatif psikoloji olması açısından kendi evimizde maalesef üst üste koyduğunuz zaman hakikaten hiç kolay olmayacağını hissediyorduk. Bununla beraber şampiyonluk ateşini yakmamız gereken bir maç olduğunu da biliyorduk ve inanıyorduk." ifadelerini kullandı. 

Maçın ilk yarısında yaşadıkları psikolojik baskı sonucunda istedikleri performansı ortaya koyamadıklarını vurgulayan Baki, şöyle devam etti: 

Haberin Devamı

"İkinci yarı biraz daha aç, biraz daha mücadeleci ve isteyen bir Fenerbahçe olarak sahaya çıktık. Güzel oyuncu değişiklikleriyle beraber 3 puanımızı aldık. Bu maç aslında iyi futbolun kötü futbolun mektubunun okunmayacağı bir maç. Ciddi bir psikolojik dönemeci ben döndüğümüze inanıyorum. Şimdi artık önümüzdeki maçı da alıp şampiyonluğu telaffuz etmeye başlayabiliriz. Daha önce gerek lehimize gerekse aleyhimize nice puan farkları kapandı. Bu işler iyi bir psikolojik rüzgar işidir. Biz önümüzdeki 1-2 maçı daha arka arkaya aldığımız taktirde bu doğal olarak rakiplerimiz Beşiktaş ve Galatasaray'a rahatsız edecektir. Bu da çok doğaldır. Ben inanıyorum bu çocuklar bu şampiyonluğu istiyor. Gün geldi güzel futbol fragmanları ortaya koyduk, gün geldi çok iyi oynayamadık ama Samandıra'da istek ve karakter sorunu yok. Şu anda da bu yeni açtığımız sayfada inancımız gerçekten sonsuz. Malatya deplasmanından iyi bir sonuçla döndüğümüz taktirde şampiyonluk inancımızı en üst seviyeye taşıyacağız."

 

Son dakika - Selahattin Bakiden Galatasaraya: Hodri meydan

"Hodri meydan, çıkın konuşalım"
"Galatasay Lisesi olayıyla ilgili, aklın yolu bir. Galatasaray Kulübü'ne dedik, istediğiniz platformda tartışalım dedik. 4 gün geçti aradan hala bir cevap yok. Ben buradan tekrar söylüyorum, hodri meydan. Çıkın konuşalım."

Haberin Devamı

"Ben inanıyorum. Bu çocuklar bu şampiyonluğu istiyor. Yeni sayfamızda inancımız sonsuz."

Metin Sipahioğlu: "Acele edilmesi yönünde bir baskımız yok"
Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu ise şampiyonluk sayısıyla ilgili olarak, "Bizim federasyondan tek beklentimiz adil bir karar verilmesi. Acele edilmesi yönünde bir baskımız yok. Adil bir kararın enine boyuna incelenmesi, kulüp olarak tek beklentimiz bu. Federasyonun sitesinde bile ilk Türkiye şampiyonun kim olduğu yazılı. Aksi bir durum düşünmek istemiyoruz." dedi.