Yaz Olimpiyatları Son dakika - Sporcularımız olimpiyatlara iyi başladı! Üst tura adlarını yazdırdı

Son dakika - Sporcularımız olimpiyatlara iyi başladı! Üst tura adlarını yazdırdı

24.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na üç sporcumuz müthiş bir başlangıç yaptı. Milli okçularımızdan Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz klasik yayda bir üst tura çıkarken, erkekler tek çifte (M1x) ise milli kürekçimiz Onat Kazaklı adını çeyrek finale yazdırdı

Son dakika - Sporcularımız olimpiyatlara iyi başladı Üst tura adlarını yazdırdı

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, milli sporcularımız için dün start aldı. Okçuluk ve kürek branşında yapılan müsabakalarda Yasemin Ecem Anagöz ile Mete Gazoz bir üst tura çıkarken Onat Kazaklı da çeyrek finale adını yazdırdı.
Milli okçumuz Mete Gazoz, klasik yay kategorisi bireysel sıralamada 10. oldu. Yumenoshima Park Okçuluk Alanı’nda düzenlenen müsabakalarda Mete, 669 puan topladı ve 64 sporcu arasında 10. sırada yer aldı. Milli okçu, sıralama turunda 646 puan alan Lüksemburglu Jeff Henckels ile eşleşti. Gazoz ikinci müsabakasına perşembe günü çıkacak.
Yasemin Ecem Anagöz ise klasik yay kategorisi bireysel sıralama turunda 19. oldu. Yumenoshima Park Okçuluk Alanı’ndaki müsabakalarda milli okçumuz, 652 puan toplayarak 19. sırada yer aldı.
Milli sporcu, sıralama turunda 630 puan toplayarak 46. olan Kanadalı Stephanie Barrett ile eşleşti. Anagöz de salı günü ikinci müsabakasını yapacak.

Bileti kaptık
Öte yandan Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz, bireysel sıralamadaki gösterdikleri performansla karışık takımda mücadele etme hakkı elde etti. Ay-yıldızlı sporcularımız toplamda bin 321 puanla 29 ülke arasında 7. sırayı aldı. Gazoz-Anagöz ikilisi, bugün son 16 turunda Rusya Olimpiyat Komitesi ile karşılaşacak. Gün sonunda karışık takım kategorisinde madalyalar sahibini bulacak.
Bugüne alındı
Oyunlarda milli kürekçi Onat Kazaklı da çeyrek finale çıktı. Tokyo Körfezi’nde Sea Forest Waterway’de gerçekleşen kürek yarışlarında Türkiye’yi Kazaklı temsil etti. 28 yaşındaki milli sporcu, erkekler tek çifte (M1x) eleme yarışında 7.20.11’lik derecesiyle kendi serisinde 3. sırayı aldı ve yoluna devam etti. Kazaklı’nın çeyrek final müsabakası hava şartları nedeniyle bugüne alındı.

Haberin Devamı

‘Saha ve hava çok zorladı’
Okçuluk Milli Takım Antrenörü Yusuf Göktuğ Ergin, hem Mete Gazoz’un hem de Yasemin Ecem Anagöz’ün performansını değerlendirdi. Ergin şu ifadeleri kullandı: “Yasemin’den sonra Mete de beklentimizin altında kalsa da buradaki şartlara göre iyi bir yarışma çıkardı, iyi mücadele etti. Zor bir saha ve hava şartı vardı. Sadece bizim için değil herkes için zorluydu. O yüzden puanlar birbirine yakın ve dünya ortalamasının altında çıktı.”

San An’dan rekor geldi
Okçulukta yapılan sıralama turlarında iki sporcumuzun üst tura yükselmesinin sevincini yaşarken Güney Koreli sporcu San An da kusursuza yakın bir performans ortaya koyarken, 680 puanla olimpiyat rekoru kırdı. San An, Atlanta 1996’da Ukraynalı okçu Lina Herasymenko’nun 673 puanla kırdığı olimpiyat rekorunu geliştirirken müsabakaların ardından büyük bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

GÜNÜN PROGRAMI
CİMNASTİK (Eleme)
Adem Asil
Ahmet Önder
İbrahim Çolak
Ferhat Arıcan

YÜZME
Berkay Ömer Öğretir
Emre Sakçı

BOKS
Necati Ekinci

TEKVANDO
Rukiye Yıldırım
OKÇULUK
Karışık Takım

JUDO
Gülkader Şentürk
Mihraç Akkuş

ATICILIK
İsmail Keleş
Yusuf Dikeç

BİSİKLET
Ahmet Örken
Onur Balkan

Yazarlar