Süper Lig Son dakika - Süper Lig'de şampiyon ve küme düşe takım belli oluyor!

Son dakika - Süper Lig'de şampiyon ve küme düşe takım belli oluyor!

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de şampiyon bugün ilan edilecek. Beşiktaş, mutlu son için, iki rakibine göre bir adım daha önde bulunurken, Galatasaray ise hem kazanıp hem de averaj dezavantajını kapamak isteyecek. Fenerbahçe için tek şans, kazanıp, iki rakibinin yenilmesini beklemek. Yukatel Denizlispor, BB Erzurumspor ve MKE Ankaragücü’nün veda ettiği ligde küme düşen 4. ve son takım da bugün belli olacak.

Son dakika - Süper Ligde şampiyon ve küme düşe takım belli oluyor

Hesap dönemi!
Galatasaray ile aynı puanda olmasına rağmen, ikili averaj eşit olduğu için genel averajda iki gollü bir artısı bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyon olacak. Kartal, İzmir’de rakibini tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini yaşayacak. Beşiktaş ile Cim-Bom’un yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

Haberin Devamı

Tek ihtimali var
Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak. Cim-Bom’un berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek. Galatasaray’ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş’ın bir farkta kalması durumunda da sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak. Fenerbahçe için ise tek ihtimal, Kayseri maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

Düşecek son takım kim?

Yukatel Denizlispor, BB Erzurumspor ve MKE Ankaragücü’nün veda ettiği ligde küme düşen 4. ve son takım da bugün belli olacak. Ligde 41 puana sahip Hes Kablo Kayserispor’un Fenerbahçe’ye mağlup olması ve Gençlerbirliği’nin deplasmanda karşılaşacağı Trabzonspor’a üstünlük kurması halinde ise ikili averajda rakibinin gerisinde bulunan Kayserispor, TFF 1. Lig’e düşecek.

Haberin Devamı