Süper Lig Son dakika | TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi!

Son dakika | TFF ile Kulüpler Birliği arasındaki toplantı sona erdi!

10.08.2020 - 18:18 | Son Güncellenme:

TFF yöneticileri ile Kulüpler Birliği temsilcilerinin yaptığı toplantı sona erdi. Toplantıda Kulüpler Birliği, yüzde 15'lik sapmanın yüzde 40'a çıkarılmasını istedi. Öte yandan Fenerbahçe, ana para ödemesinin harcama limitlerinden kaldırılmasını talep etti. Galatasaray ve Trabzonspor bunu kabul etmedi

Süper Lig'de yer alan 8 kulübün başkan ve yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu ile takım harcama limitleriyle ilgili görüşme gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

TFF'nin Riva'daki tesislerinde düzenlenen toplantıya; TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, TFF Kulüp Lisans Kurulu üyeleri ile Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, vakfın başkan yardımcı ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, başkan yardımcısı Yusuf Günay, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Antalyaspor Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk ve Kasımpaşa Kulübü yöneticisi Fatih Saraç katıldı. 

Öğleden sonra başlayan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantının ardından kulüp temsilcileri Riva'dan ayrılırken TFF Yönetim Kurulu, TFF Kulüp Lisans Kurulu ile yaklaşık 1 saat süren bir toplantı daha yaptı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'den talep
Trt Spor'un haberine göre; Fenerbahçe, ana para ödemesinin harcama limitlerinden kaldırılmasını talep etti. Nihat Özdemir, bu konuda tüm kulüplerin ıslak imzasının olması gerektiğini söyledi. Trabzonspor kabul etmedi. Galatasaray ise önümüzdeki sezondan itibaren geçerli olmak üzere kabul etti.

Kasımpaşa kulübü ise harcama limitlerine gelirlerin 3'te 1'inden fazlasının yansıtılmasını talep etti. Kulüpler Birliği, yüzde 15'lik sapmanın yüzde 40'a çıkarılmasını istedi.

Sivasspor'un Kasımpaşa Yolculuğu