Yaz Olimpiyatları Son dakika: Tokyo 2020'de gümüş madalya Eray Şamdan'ın!

Son dakika: Tokyo 2020'de gümüş madalya Eray Şamdan'ın!

05.08.2021 - 15:17 | Son Güncellenme:

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kilo finalinde Eray Şamdan, Fransız sporcu Steven Da Costa'ya yenilerek gümüş madalya kazandı

Son dakika: Tokyo 2020de gümüş madalya Eray Şamdanın

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda karatede erkekler kumite 67 kiloda Eray Şamdan, gümüş madalya kazandı.

Haberin Devamı

Nippon Budokan'da düzenlenen karate müsabakalarında Eray, kumite 67 kiloda finalde Fransız sporcu Steven Da Costa'yla karşılaştı. Milli sporcu, 3 dakikalık maçın ilk bölümünde rakibine 2 puan verdi. Maçı çevirmeye çalışan Eray, bunda başarılı olamayarak son anda 3 puan daha kaybederek rakibine 5-0 yenildi ve Tokyo 2020'yi gümüş madalyayla tamamladı.

Fransız sporcu ise altın madalya elde etti.Eray'ın bu madalyası, olimpiyat tarihinde ilk kez yer alan karatede Türkiye'nin de ilk madalyası olarak kayıtlara geçti.

Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da salondan takip etti.

Aldığı madalyayla ilgili maç sonrası konuşan Eray Şamdan, "Ülkemize karatenin ilk madalyasını getirdim. Ayrı bir gurur var. Ülkemizde zor dönemler yaşanıyor. Onları gururlandırılabildiysek ne mutlu bize. Burası olimpiyat. Spor tarihinin en büyük organizasyonu. Asıl hedefim altın madalyaydı. Onu alabileceğime inanıyordum. Buna da şükür" dedi.

Haberin Devamı

Eray Şamdan: Çok mutluyum

Yazarlar