Trabzonspor Son dakika - Trabzonspor’da 4. transfer Koita

Son dakika - Trabzonspor’da 4. transfer Koita

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bordo-mavililer, altı sezondur Kasımpaşa forması giyen Fransız futbolcu ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi. Koita, İstanbul ekibinde 112 karşılaşmada forma giyerken 31 gol atmayı başarmıştı.

Son dakika - Trabzonspor’da 4. transfer Koita

Transfer döneminin hızlı takımı Trabzonspor, bir bomba daha patlattı. Daha önce Perez, Gervinho ve Marek Hamsik’i kadrosuna katan bordo-mavili takım, Bangaly Fode Koita ile görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi.
Daha önce oyuncuyla prensip anlaşması yapan Karadeniz ekibinin böylece 4. transferi de resmileşti. Altı sezondur Kasımpaşa’da forma giyen tecrübeli futbolcu geride bırakılan sezonda çok fazla forma şansı bulamamıştı. Koita 13 maçta 674 dakika forma giyerken dört kez rakip ağları havalandırdı. Fransız futbolcu İstanbul ekibinde toplamda ise 112 karşılaşmada 31 gol atmayı başardı.
Bordo-mavililer dört transferin yanında forvet, solbek, stoper, sağ kanat mevkilerini de güçlendirmek istiyor, ancak bir yabancı oyuncu transfer hakkı kaldığı için önünde iki yol bulunuyor. Karadeniz ekibi ya mevcut kadrodan bazı yabancı isimler ile yollarını ayıracak, ya da zorunlu olarak yerli piyasasına yönelecek.
Açıklanan yabancı kuralı sonrası bordo-mavililerde takımda düşünülmeyen Diabate ile kiralık gönderilmesi planlanan Flavio’nun yanı sıra Ekuban ile Djaniny istenen teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılmaları muhtemel oyuncular olarak ön plana çıkıyor. Ayrıca yerli oyuncu piyasasında da arayışa geçen Trabzonspor’un sol bek için Umut Meraş, orta saha için Ceyhun Gülselam ve sağ kanat için de Efecan Karaca ile ilgilendiği iddia edildi.

Haberin Devamı

‘3,5 milyon istediler’
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu yabancı kuralına ilişkin yaptığı açıklamada alınan bu kararın hesaplarını ciddi şekilde değiştirdiğini belirtti. Bordo-mavili kulübün patronu, “Yabancı kuralı netleştikten sonra 19 yaşındaki bir oyuncuya talip olduk, 3 milyon 500 bin euro istediler. Kurala göre değerlendirmemizi yeniden yapacağız. Ama görünen o ki 4. transferimizin ardından önümüzdeki süreç içerisinde 1 ya da 2 yabancı transfer daha sonra ülke içi yerli transfere yönelmek gibi bir zorunlulukla karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.