Trabzonspor Son dakika: Trabzonspor'da Dorukhan Toköz'den Abdullah Avcı ve transfer itirafı! 'Kalabilirdim'

Son dakika: Trabzonspor'da Dorukhan Toköz'den Abdullah Avcı ve transfer itirafı! 'Kalabilirdim'

21.05.2022 - 14:22 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da Dorukhan Toköz açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'tan Trabzonspor'a transfer süreci hakkında itirafta bulunan tecrübeli oyuncu, sezonu değerlendirdi. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

Trabzonspor'un bu sezon kazandığı tarihi şampiyonlukta etkili isimler arasında yer alan Dorukhan Toköz, kutlamaların ardından ilk kez konuştu. Milli futbolcu, Beşiktaş'tan ayrılış süreci ve Trabzonspor'a transferi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Fotomaç'a konuşan tecrübeli oyuncu Abdullah Avcı'yla arasında geçen diyaloğu anlattı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

SEZON BAŞINDA AVCI İSTEDİ

Beşiktaş'ta 3 sezon forma giyen Dorukhan Toköz, geçtiğimiz sezon sonunda siyah-beyazlılarla sözleşme imzalamadı. Avrupa'ya transfer olması beklenen 26 yaşındaki oyuncu Abdullah Avcı'nın ısrarının ardından bordo-mavililerin yolunu tuttu.

TAKIMIN JOKERİ OLDU

Orta sahada forma giyen Dorukhan Toköz, Abdullah Avcı'nın adeta jokeri oldu. Takım arkadaşlarının cezalı ve sakat olduğu haftalarda sağ bek, sol bek ve stoperde de görev alan tecrübeli futbolcu taraftarlarla da bütünleşti. 26 yaşındaki oyuncu bu sezon toplamda 30 maçta bordo-mavili formayı terletti. Dorukhan Toköz bu süreçte 2 gol ve 2 asistlik skor katkısı verdi.

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

2024'E KADAR İMZALADI

Trabzonspor'un yıldızı Dorukhan Toköz, bordo-mavililerle sezon başında 2024'e kadar sözleşme imzaladı. 26 yaşındaki milli futbolcu ile Trabzonspor arasında 1 yıllık uzatma opsiyonu da yer alıyor. Dorukhan Toköz'ün güncel piyasa değeri ise 5 milyon 500 bin euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

AVCI'YLA İLK GÖRÜŞMESİ

Şampiyon Trabzonspor'un joker oyuncusu Dorukhan Toköz, konuştu. "Sözleşme sürem bitene kadar buradayım" diyen 25 yaşındaki orta saha, Beşiktaş'tan ayrılışı ile ilgili de ilk kez konuştu ve Trabzonspor'a transfer sürecinde Abdullah Avcı'nın çok etkisi olduğunu söyledi. Dorukhan, "Abdullah hoca ilk beni aradığında, 'Bu sene şampiyon olacağız. Ona göre kadro kuruyoruz, ona göre çalışacağız' dedi. Ben de geldim. İlk günden beri 'şampiyon olacağız' diye oynuyorum, bütün arkadaşlarım da aynı. Yani şampiyonluk hep aklımızdaydı ama puan olarak garantileyene kadar savaştık" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

'YİNE ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ'

Dorukhan şöyle devam etti: "Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyorum. İnşallah Allah nasip ederse tabii ki kolay değil sıkışık 1 takvim var ama yine şampiyon olmak istiyoruz. Taraftarlarımız bizi desteklemeye devam etsinler, bırakmasınlar. Allah razı olsun hiçbiri bırakmadı. Zaten onlarla beraber şampiyon olduk. Onlar stadı doldurdu, biz de iyi futbol izletip 3 puan almaya çalıştık. Onlar bize destek verdiği, pozitif yaklaştığı ve düşündüğü sürece sırtımız yere gelmez. Biz de elimizden geleni yaptığımız veya bir sisteme sadık kaldığımız müddetçe beraber daha çok şampiyonluk görürüz."

Haberin Devamı

'KARŞILAŞTIRMAK ZATEN BANA YAKIŞMAZ'

"Hem Beşiktaş'ta hem Trabzon'da kutlamalar harikaydı. Bunun karşılaştırması olmaz, karşılaştırmak zaten bana yakışmaz. İkisinin de ayrı çok güzel anıları var. Söylenecek tek şey; ikisinde de çok mutluydum."

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

'ÖNEMLİ OLAN TAKIMA KATKI SAĞLAMAK'

- Sağ bek, sağ stoper ve orta sahada oynadın. Üç mevkide de aynı performansı gösterebilmeyi nasıl başarıyorsun. En rahat ettiğin mevki hangisi?

"Benim futbolum belki de başka mevkilerde oynamaya müsait. İki yönlü oynamayı seviyorum. Taktik antrenmanlarda çok iyi çalışınca sistem içinde oynamak daha kolay oluyor. Çok çalışma sonucunda başarılı oluyorum. En rahat ettiğim yer orta saha ama rahatsız olduğum bir mevki yok. Her bölgede oynamak isterim. Önemli olan takıma katkı sağlamak ve bunu başardığımda mutlu oluyorum."

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

'BAŞKA BİR TAKIMA DA GİDEBİLİRDİM'

Haberin Devamı

- Sezon başındaki Trabzonspor'a transfer sürecini anlatır mısın?

"Sezon başında Abdullah Avcı hocanın araması beni çok mutlu etmişti. Çünkü Abdullah hocayı çok severim, güzel günlerimiz geçmişti. Beşiktaş'ta kalabilirdim veya İstanbul'da başka bir takıma da gidebilirdim, Avrupa'dan da teklifler vardı. Ama ben biraz daha Türkiye'de kalma taraftarı olduğumu anladım. İlk başta gitmek istiyordum ama sonra fikrim değişti. Git-gelleri olan bir insanım aslında."

'AHMET ÇALIK'IN YERİ BENDE AYRIDIR'

"Ahmet Çalık'ı çok severim. Ben sakatlandığım zaman yanıma gelmişti, beni çok arayıp sormuştu. O yüzden Ahmet abinin yeri bende ayrıdır. Onun ismiyle yapılan bir sezonda onu anmak, ona bir dua okutmak istedim. O yüzden kutlamalara forma ile çıktım."

'BAŞKANIMIZ VE ASBAŞKANIMIZ BU TRANSFERDE BÜYÜK KATKI SAĞLADI'

"Ondan sonra Trabzonspor'dan da teklif geldi. Abdullah hoca aradı. Başka kulüplerden de teklif vardı ama ben Abdullah hocayı çok sevdiğim, Trabzon gibi bir futbol şehrinde oynamak istediğim ve yanında beni milli takımdan beri arkadaşlarım olduğu için buraya geldim. Hepsi çok etkili oldu. Başkanımız ve asbaşkanımız da bu transferde çok büyük katkı sağladı sağ olsunlar."

Haberin Devamı

'EN İYİ KULÜPLERDE İZLEMEK İSTERİM'

- Çok iyi arkadaş olduğunuz Uğurcan, Avrupa'ya gitmek istediğini söyledi. Bu konuda ne söyleyeceksin?

"Benim çok iyi dostumdur ve onu gerçekten çok severim. Genç milli takımlarda oynarken, çok küçük yaşlardan beri arkadaşız. O günden beri ne o benim odamdan çıkardı ne de ben onun. Hep en iyi yerlere gelmesini isterim, en iyi kulüplerde izlemek isterim. Çünkü çok iyi bir kaleci ve bunu ona ilk gördüğümde söylemiştim. Onun Avrupa'nın en büyük kalecilerinden biri olacağını daha ilk tanıştığımız gün söylemiştim. Bence Uğurcan gitmek istiyordur. Bunu da zaten hak ediyor. Şampiyonlukta büyük payı var. O yüzden bence artık misyonunu devam ettirmesi gerekiyor. Tabii ki bu benim düşüncem."

Son dakika: Trabzonsporda Dorukhan Toközden Abdullah Avcı ve transfer itirafı Kalabilirdim

'ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ BEKLİYORUM'

"Bu gerçekten çok güzel bir duygu. Gerçekten iki farklı büyük camiada böyle güzel duyguları yaşamak inanılmaz. İnşallah kariyerimde daha bir sürü şampiyonluk görürüm ve başarılı olurum. Benim burada 3 sezon daha kontratım var. Bana teklif gelebilir ama ben kontratım bitene kadar buradayım. Şampiyonlar Ligi'ni bekliyorum. Orada başarılı sonuçlar alacağız."

'EKMEK YEDİĞİM HİÇBİR KULÜP HAKKINDA KÖTÜ SÖZLER SÖYLEMEM'

- Beşiktaş'tan ayrılış süreci hep kapalı kutu kaldı. Bu konuda hiç konuşmadın, konuşmak ister misin?

"Ben kapalı kalması konusunun daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş camiası hakkında hiçbir zaman kötü bir şey söyleyemedim ve benim haddime değil. Orada çok güzel günler geçirdim. Asla kötü konuşmam. Hatta bazen bana arkadaşlarım 'Sen Beşiktaş hakkında şöyle bir yorumda mı bulundun?' diye soruyor. O kadar güzel günümün geçtiği, ekmeğini yediğim hiçbir kulüp hakkında kötü sözler söylemem. Böyle güzel camiaları karşıma almak veya hakkında kötü konuştuğum iddiaları beni üzüyor. Lütfen insanlar sadece benim ağzımdan duyduklarına inansınlar."

Trabzonspor taraftarı şampiyonluğu İstanbul'da da kutladı