Trabzonspor Son dakika - Trabzonspor'da Ekuban varsa sorun yok!

Son dakika - Trabzonspor'da Ekuban varsa sorun yok!

01.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’da sezonun yıldızlaşan ismi olarak Caleb Ekuban öne çıktı. Ganalı yıldız, 9 golle takımın en skorer oyuncusu olurken bordo-mavililere tam 20 puan kazandırmayı başardı

Son dakika - Trabzonsporda Ekuban varsa sorun yok

Trabzonspor’da Caleb Ekuban attığı goller ve kazandırdığı puanlarla takımının yıldızı olmayı başardı. Süper Lig’de 64 puanla 4. sırada yer alan Trabzonspor, Ekuban’ın gol attığı maçlarda 20 puanı hanesine yazdırdı.
Forvet hattında Sörloth’un ayrılmasıyla ciddi bir boşluk yaşayan bordo-mavililer Djaniny, Afobe ve Plaza gibi transferler yapsa da tam anlamıyla dikiş tutturamadı. Bu sıkıntıda Ekuban adı öne çıktı.
Son olarak Göztepe ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor’un golünü kaydeden Ganalı oyuncu, 9 golle bordo-mavili takımın forması altında hem en golcü sezonunu yaşıyor hem de takımının en skoreri olarak dikkat çekiyor.
Ekuban, bordo-mavili takıma ilk geldiği 2018-2019 sezonunda 29 lig maçında 5 gol, 2019-2020 sezonunda da 22 maçta 5 gol kaydederken bu sezon 29 maçta 9 kez rakip fileleri havalandırdı.
Trabzonspor, Ekuban’ın gol attığı 8 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi.
Ekuban, Trabzonspor’un 1-0 kazandığı BB Erzurumspor ile Göztepe, 2-1 galip geldiği Çaykur Rizespor, Fatih Karagümrük ve Gençlerbiriği ile 1-1 berabere biten Sivasspor ve Göztepe maçlarında 1’er gol kaydetti. Golcü oyuncu, Ankaragücü karşısında alınan 4-1’lik galibiyette rakip fileleri 2 kez havalandırdı.

Haberin Devamı

Sakatlık kâbusu
Bordo-mavili takımda defans hattı adeta durma noktasına geldi. Sezon başından bu yana yakaladıkları uyumla dikkat çeken Vitor Hugo-Edgar le ikilisi sakatlık sıkıntısı yaşıyor. Geçen hafta Edgar’ı kaybeden Karadeniz ekibi son olarak Hugo’yu da sakatlığa kurban verdi.
Trabzonspor’un 28 Nisan’da deplasmanda Göztepe ile oynadığı maçta sakatlanan Hugo’nun kas grubunda kanama tespit edildiği açıklandı. Trabzonspor, bu haftayı ‘BAY’ geçse de 8 Mayıs’ta Antalyaspor’la oynanacak maçta Hugo-Edgar yerine Hüseyin-Hosseini ikilisi olacak.

Yazarlar