Euro 2020 Son dakika - UEFA açıkladı: Cüneyt Çakır, EURO 2020 hakem kadrosunda

Son dakika - UEFA açıkladı: Cüneyt Çakır, EURO 2020 hakem kadrosunda

21.04.2021 - 20:45 | Son Güncellenme:

FIFA ve UEFA’nın gözdesi Cüneyt Çakır’a bir dev görev daha verildi. Deneyimli hakem, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda düdük çalacak. İstanbul'un ise turnuva sürecinde hakemler için özel bir konumu olacak.

Son dakika - UEFA açıkladı: Cüneyt Çakır, EURO 2020 hakem kadrosunda

UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev yapacak hakemleri açıkladı. 12 farklı şehrin ev sahipliğinde 11 Haziran-11 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan dev organizasyon geçtiğimiz yaz pandemi nedeniyle bir sene ertelenmiş ve bu yılın aynı dönemine ötelenmişti.

Amerika ile hakem değişimi

UEFA ile CONMEBOL arasında varılan karşılıklı değişim programı anlaşmasının neticesinde ilk kez Güney Amerika kıtasından bir hakemin, Avrupa hakem grubuna katılacağı; bir Avrupalı hakemin de Latin Amerikalı hakemlerle olacağı bildirildi. Buna göre Arjantinli hakem Fernando Rapallini ve yardımcıları EURO 2020 hakem grubuna dahil olurken, İspanyol hakem Jesus Gil Manzano ve yardımcıları ise Copa America için Amerikalı hakemlere dahil olacak.

İlk kadın hakem Frappart

İlk kez bir hakem de Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda görev alacak. Fransız hakem Stephaine Frappart’ın EURO 2020’de dördüncü hakemlik yapacağı duyuruldu. Frappart UEFA Süper Kupa dışında Şampiyonlar Ligi’nde de erkek karşılaşmalarında düdük çalmıştı. Cüneyt Çakır da yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile görev alacak.

İstanbul merkez hakem üssü

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre EURO 2020'nin hakem kadrosu 10-13 Mayıs arasında İstanbul'da eğitime tabi tutulacak. Turnuvaya hazırlık kapsamında gerçekleştirilecek kursta hakem, yan hakem ve VAR hakemleri dahil olmak tüm hakemler bulunacak. Yine tüm hakemlerin ana kamp yeri de 7 Haziran’dan başlamak üzere İstanbul olacak, yarı finaller öncesi ise turnuvanın kalanında görev alacak hakemler Londra’nın yolunu tutacak.

Haberin Devamı

EURO 2020 hakem kadrosu şöyle:

Felix Brych (Almanya), Cüneyt Çakır (Türkiye), Carlos Del Cerro Grande (İspanya)
Andreas Ekberg (İsveç), Orel Grinfeeld (İsrail), Ovidiu Alin Hategan (Romanya)
Sergei Karasev (Rusya), Istvan Kovacs (Romanya), Bjorn Kuipers (Hollanda)
Danny Makkelie (Hollanda), Miguel Mateu Lahoz (İspanya), Michael Oliver (İngiltere)
Daniele Orsato (İtalya), Soares Dias (Portekiz), Daniel Siebert (Almanya), Anthony Taylor (İngiltere), Clement Turpin (Fransa), Slavko Vincic (Slovenya)

Yazarlar