Futbol Son dakika - UEFA Avrupa Ligi'nde bir Emery klasiği! Tarihi rekor

Son dakika - UEFA Avrupa Ligi'nde bir Emery klasiği! Tarihi rekor

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United’ı finalde penaltılarla 11-10 deviren Villarreal tarihinde ilk kez bu kupada şampiyon oldu. Teknik direktör Unai Emery de tarihi bir sonuca daha imza attı.

İspanya’da Villarreal mutluluğu yaşanıyor. UEFA Avrupa Ligi’nde Polonya’daki finalde İngiliz ekibi Manchester United’ı finalde penaltılarla 11-10 deviren Villarreal tarihinde ilk kez bu kupada şampiyon oldu. Teknik direktör Unai Emery de tarihi bir sonuca daha imza attı.

Haberin Devamı

49 yaşındaki çalıştırıcı, 2013-14 sezonundan beri çıktığı 5. finalinde 4. zaferini elde etti.Daha önce bir diğer İspanyol kulübü Sevilla ile UEFA Avrupa Ligi’nde 3 kez mutlu sona ulaşan Emery, Villarreal ile de benzer sevinci yaşadı. Deneyimli hoca sadece Arsenal ile final kaybetti. İspanyol teknik adam, kupa tarihinde en fazla şampiyonluk kazanan isim olmayı da başardı. Öte yandan İspanya La Liga temsilcilerinin de Avrupa Ligi’nde başarısı devam etti. İspanyol ekipler son 18 yılda 11 kez bu kupada zafere uzandı. Sevilla 6 kezle bu alanda zirvede olurken, Atletico Madrid de bu sürede 3 kez zafer kazandı. Villareal ve Valencia da birer kez kupayı kaldırdı. Toplamda ise turnuva tarihinde İspanya 13 şampiyon takım çıkararak en başarılı ülke oldu. 

Haberin Devamı

Kalecilerin kaderi
Polonya’da Gdansk’ta oynanan Avrupa Ligi finalinde şampiyon olan Villarreal kalecisiyle zafere uzandı. 12. penaltıya kadar uzayan dev finalde artık tüm futbolcular bitince sıra kalecilere geldi. Villarreal kalecisi Geronimo Rulli ağları havalandırırken, Manchester United’ın ünlü kalecisi David de Gea ise atışı kaçırdı. Şampiyonu da böylece kaleciler belirledi. 120 dakikası 1-1 biten maçta penaltılarla 11-10’luk sonuç ortaya çıktı.

Yazarlar