Basaksehir Son dakika - Webo: ‘İlk kez böyle sinirlendim”

Son dakika - Webo: ‘İlk kez böyle sinirlendim”

13.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pierre Webo, PSG maçında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun ırkçı hareketine karşı yaşadıklarını ilk kez anlattı. Daily Mail’e konuşan Başakşehir’in antrenörü, “Görüntüleri izlediğimde ben bile kendime inanamadım. İlk kez böyle sinirlendim” ifadelerini kullandı

Son dakika - Webo: ‘İlk kez böyle sinirlendim”

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde PSG-Başakşehir maçı oynanırken, 4. hakem Sebastian Coltescu tarafından ırkçı sözlere maruz kalan Pierre Webo, ilk kez o geceyi anlattı. Daily Mail’de Adrian Kajumba’ya özel bir röportaj veren Webo, hayatında ilk kez bu kadar sinirlendiğini söyledi.
Başakşehir’in antrenörü Webo’nun açıklamaları şöyle:
-Birkaç gece uyuyamadım ama şimdi iyiyim. Görüntüleri izlediğimde ben bile kendime inanamadım. İlk kez böyle sinirlendim. O anda ben bile kendimi karşımda görmek istemezdim. Hiç bu kadar agresif olmamıştım.
-‘Siyah adam’ demek Coltescu’nun kolayına geldi. O esnada ‘3. antrenör’ ya da yanıma gelip ‘sen’ diyebilirdi. Neden bu kelimeyi kullandı? Şoke oldum.
- Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey bir yerde yüksek seviyeli insanlar olmalı. Futbol sahasında ve her yerde insanlar konuştuklarına dikkat etmeli. Hele bir de hakemsen.. Belki de UEFA hakemlere eğitim vermeli.
- Soyunma odasına gittiğimde takım da 30 saniye sonra geldi. İlk Rafael’le konuştum, ‘Maç durdu. Sahaya çıkmayacağız’ dedi ve bir an şaşırdım. Daha sonra takım ‘Nasılsın’ diye sordu, ‘Bilmiyorum’ dedim.
- Başkan Göksel Gümüşdağ ve oğlum Marcos’la konuştum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aradı. Başakşehir’de futbolcuyken tüm maçlarımı izlerdi. Oğlum ağlıyordu ve ‘Çok üzgünüm’ dedi. Ben de ona ‘Güçlü ol’ diye telkin ettim.

Haberin Devamı

‘Teşekkür ediyorum’
Pierre Webo, tüm futbol dünyasının bu olay sonrasında birleşmesinden ve ırkçılığa karşı ortak tavır almasından dolayı gururlu hissettiğini söyledi.
Kamerunlu antrenör, “Soyunma odasındayken PSG’den Leonardo ve Neymar beni çağırdı. Leonardo bana, ‘Ne olursa olsun bu gece yaşananlar için senden biz özür diliyoruz. Her zaman yanındayız’ dedi. Dayanışma içinde teşekkür etmek istiyorum. Onlarla gurur duyuyorum ve o anda yaptıkları her şey için onlara teşekkür etmek istiyorum. Çünkü o 5-10 saniye boyunca kontrolden çıkmıştım. Bu olay bir Şampiyonlar Ligi maçı olduğu için çok çok önemliydi. Etrafımda bana destek olup bu tepkiyi verdikleri için iki kulübe de teşekkür ederim” dedi.

Haberin Devamı

‘Ya hepimiz ya hiçbirimiz’
Demba Ba, beIN Sports’a verdiği röportajda Paris’te yaşananları anlattı. Başakşehir olarak Webo’ya büyük destek verildiğini belirten Ba, Crivelli ile yaşadığı ilginç diyaloğu da aktardı.
Senegalli yıldız, “Soyunma odasında herkes konuşuyordu. En sonunda ‘Ya hepimiz çıkarız ya da hiçbirimiz çıkmayız’ dedik. Özellikle Enzo Crivelli’nin tepkileri beni şaşırttı. Crivelli’ye ‘Herkes çıkarsa sen de çık. 25 yaşındasın’ dedim. Bana yüksek sesle, ‘Hayır, çıkmıyorum. Bu olayların futbol sahalarından silinmesi lazım. Eğer hiçbir şey yapmazsak, bu böyle devam edecek’ diyerek çıkmamaya karar verdi. Takım da onu izledi. Herkes kalınca maç ertelendi ve ertesi gün oynadık” diye konuştu.

Paris Saint-Germain ve Başakşehir Irkçılığa Karşı Tek Yürek

 

Yazarlar