Futbol Son dakika - Yeni ‘Wembley’ İstanbul! Olimpiyat'ta tarihi gece

Son dakika - Yeni ‘Wembley’ İstanbul! Olimpiyat'ta tarihi gece

07.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City ve Chelsea sahaya çıkacak. İngiliz ekipleri için nerdeyse Wembley kadar anlamlı bir stat olan Atatürk Olimpiyat’ta bir şampiyonluk maçı daha yapılacak

Son dakika - Yeni ‘Wembley’ İstanbul Olimpiyatta tarihi gece

Şampiyonlar Ligi’nde 2020-21 sezonunda Manchester City ve Chelsea final biletini alan takımlar oldu. 29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek olan finalde iki Premier Lig temsilcisi sahada yer alacak.
İngiliz ekipleri için İstanbul bir kez daha anlamlı ve değerli bir şehir olarak kayıtlara geçecek. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak dev karşılaşma her bakımdan tarihe adını yazdıracak. İngiliz ekipleri için nerdeyse Wembley kadar önemli bir stat olan Atatürk Olimpiyat’ta Avrupa’nın en büyüğü belli olacak.

Daha önce 2004-05 sezonunda yine Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yapılan Milan-Liverpool finalinde unutulmaz bir mücadele yaşanmış ve Liverpool 3-0 geriden gelerek en büyük kupayı müzesine götürmüştü.
2019 yılında da UEFA Süper Kupa’da Liverpool ile Chelsea karşı karşıya gelmiş, 2-2 biten maçı penaltılarda Liverpool 5-4 kazanmıştı. Tarihinde ilk kez Devler Ligi’nde finale çıkan Manchester City, Chelsea önüne çıkacak. City için de her anlamda unutulmaz bir final olacak.
79 bin kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadı’nda koronavirüs pandemisi koşulları kapsamında 25 bin taraftar gelmesi hedefleniyor. İki İngiliz takımının 4’er binden 8 bini aşkın taraftarının olması bekleniyor.

İşsizlikten dev finale
Chelsea’de Şampiyonlar Ligi mutluluğu yaşanırken gözler bir anda kaleci Edouard Mendy’ye çevrildi. 29 yaşındaki kaleci, kariyerinin en anlamlı başarısına şimdiden ulaştı. Tam 6 yıl önce 23 yaşındayken hiçbir kulüple sözleşme yapamayan ve işsiz olan Mendy, çok zor günler yaşamıştı.
Futbol harici işler için bile iş başvurusu yaptığı dönemde Marsilya B takımıyla maçlara çıkan Senegalli eldiven, 6 yıl içinde Reims ve Rennes’deki çıkışıyla Petr Cech tarafından Chelsea’ye kazandırıldı. 6 yıl önce herhangi bir işi yokken bu sezon 80 milyon dolarlık kaleci Kepa’yı Chelsea’de yedek bırakan ve Şampiyonlar Ligi’nde finale kalan Mendy, mucizevi bir çıkış yakaladı.

Haberin Devamı

Tuchel’den tarihi başarı
Real Madrid karşısında 2-0’lık galibiyetle Şampiyonlar Ligi finaline kalan Chelsea’de menajer Thomas Tuchel tarihi bir başarı yakaladı. Tuchel, 1 sene içinde iki farklı takımla Şampiyonlar Ligi’nde finale çıktı.
Geçen sezon PSG’yi finale taşıyan 47 yaşındaki çalıştırıcı, bu sezon da Chelsea’yi aynı başarıya götürdü. Tuchel özellikle bu bir sene içerisinde Zinedine Zidane, Pep Guardiola, Jurgen Klopp, Jose Mourinho, Carlo Ancelotti ve Diego Simeone (2 kez) gibi önemli teknik direktörleri de devirmeyi başardı. Real Madrid, Manchester City, Liverpool, Tottenham, Everton ve Atletico Madrid’i yenen Tuchel’li Chelsea, unutulmaz bir seri yakaladı.
Chelsea’nin Brezilyalı stoperi Thiago Silva da PSG’den sonra Chelsea’de de finale kaldı. Thiago Silva, “Thomas Tuchel ile bir yılda ikinci kez final oynamak bir ayrıcalık olacak. Keşke finale PSG çıksaydı” dedi.

Haberin Devamı

Chelsea’den rekor
İngiltere’de rekor kırıldı. Chelsea, erkek ve kadın futbol takımı aynı sezon içinde Şampiyonlar Ligi finaline çıkan ilk kulüp oldu. Bayern Münih’i elerek finale kalan ve 16 Mayıs’ta İsveç’te Barcelona ile karşılaşacak Chelsea kadın takımı ile Real Madrid’i yenerek 29 Mayıs’ta İstanbul’da Manchester City ile karşılaşacak Chelsea erkek takımı tarihe geçti.