Fenerbahçe SON GÜLEN İYİ GÜLER!

SON GÜLEN İYİ GÜLER!

01.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi’nde gruplara göz diken sarı-lacivertli takım, Avusturya’dan avantajla döndü. 68’de Alan, Salzburg’u sevindirdi, 81’de Sow’un direğe çarpan şutu Türkiye’yi kahretti. 90+4’te Ulmer elle müdahale etti, Cristian’ın penaltı golü ümitleri yeşertti

SON GÜLEN İYİ GÜLER

SENAD?OK - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Yaklaşık bir saat boyunca aralıksız baskı yapan, oynayan, rakibi çıkarmayan, golü bulmak için her şeyi yapan takım Salzburg’du. 3. resmi maçı oynamanın verdiği avantajla daha hazır bir görüntü çizdi. Özellikle fizik açıdan belli bölümlerde çok zorladı Fenerbahçe’yi...
İlk yarım saatte sanki hızlı çekim oynanan bir maç vardı sahada... Volkan başta olmak üzere Alves ve Topal bireysel anlamda bu baskılara cevap verebildi. Volkan, 3. dakikada Soriano’nun çok kritik bir kafa vuruşunu çıkardı.
11’de Alper net fırsat yakaladı ama vuruşu bu maçlara daha hazır olmadığını göstergesi gibiydi.
Emre’yi ilk kez bu kadar top kaybederken gördük. Fenerbahçe, karşılaşma boyunca pas alışverişi yapacak, güç ve koordinasyondan uzak bir takım görüntüsü sergiledi. Sol kanatta maça başlayan Kuyt, 30 dakikanın ardından sağ kanada geçti ama yine de değişen bir şey olmadı. Mane’yi durdurmak için çaba sarfeden Mehmet Topuz zaman zaman zor anlar yaşadı, rakibinin sürati karşısında...Rakip ikinci yarının ilk dakikasında aynı tempo ile başladı ve gole yaklaştı. Soriano’nun önündeki topa dokunuşunu Volkan son anda çeldi. 49’da Kuyt kritik bir müdahale yaptı çizgi üzerinde...
Fenerbahçe biraz daha oyunu dengelemeye başladı artık. 54. dakikada sarı-lacivertliler ilk kez şut atma fırsatı bulurken, 64’de Mane’nin getirdiği topta Alan müsait fırsatı değerlendiremeyince Salzburg panik olmaya başladı. Ancak Alan çok kritik bir anda sahneye çıktı. Kampl’ın pasında topu önüne aldı ve Volkan’ın üzerinden aşırttığında dakika 68’i gösteriyordu: 1- 0
Fenerbahçe’yi ileriye taşıyabilecek en önemli isimlerden biri Stoch tribünde olunca tüm yük oyuna sonradan giren Sow’a kaldı. İlkinde ıskaladı. 81’de ise kaleyi tutturdu ama kaleci ve direği geçemedi.
Maçın bitimine saniyeler kala zorlamasına rağmen gol bulamayan Sow, kritik bir penaltı kazandırdı. Ulmer’in elle oynamasının ardından Portekizli hakem beyaz noktayı gösterdi. Cristian topu başına geçti, turun kapısını açtı ve saniyeler sonra maç bitti: 1-1.

Haberin Devamı

SON GÜLEN İYİ GÜLER

Haberin Devamı

Yıldırım’a büyük ilgi

Fenerbahçeli taraftarlar maçtan önce Başkan Aziz Yıldırım’a sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertliler, “”En büyük başkan bizim başkan” diye tezahürat yaptı. Yıldırım da taraftarlara el sallayarak karşılık verdi.

Sow: Allah’a çok şükür

Alper Potuk’un yerine oyuna girdikten sonra Fenerbahçe’nin rakip kaleye gitmesini sağlayan Sow yaptırdığı penaltıyla gecenin kader adamlarından biri olmayı başardı. Formunu bulmaya başladığını kaydeden Senegalli yıldız, “İki haftadan beri çalışıyorum. Allah’a şükür ritmimi kazanmaya başladım. Sonradan oyuna giren oyuncu ne yapması gerekiyorsa ben de onu yaptım. Son 20-25 dakika oyuna hükmettik. Rövanş maçı kolay olmayacak ama deplasmanda gol atmak çok önemli. İstanbul’da taraftarımıza ihtiyacımız var” diye konuştu.

Meireles için önlem

Raul Meireles stadı koltuk değnekleriyle terk etti. Maç içinde birkaç kez belinin üzerine sert şekilde düşen Portekizli futbolcunun ağrılarının olduğu ve beline yük binmemesi için doktor tavsiyesiyle koltuk değneklerini kullandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Son 36’da 8 şut attı

Fenerbahçe’nin ikinci yarıdaki dirilişi istatistiklere net bir şekilde yansıdı. Red Bull Salzburg karşısında ilk şutunu 54. dakikada Kuyt ile atan sarı-lacivertli takım, Sow ve Cristian oyuna girdikten sonra rakip kaleyi şut yağmuruna tuttu. Son 36 dakikada 8 şut deneyen Fenerbahçe 4 kez isabet sağlarken, 4 kez de korner kullandı.

Yazarlar