Skorer Son kaçış Jaja'yı bitirdi

Son kaçış Jaja'yı bitirdi

11.06.2011 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Son kaçış Jajayı bitirdi

Trabzonspor’un Jaja’yı satış nedeninin ardında yatan en büyük nedenin yaptığı disiplinsizlikler olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezonun son haftasında Karabükspor ile oynanan maçın ardından izinsiz olarak Trabzon’a dönmeyen Jaja’nın bu tavrı bardağı taşıran son damla oldu.

Haberin Devamı

Trabzonspor, Brezilyalı 10 numarası Jaja’yı sürpriz bir şekilde Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Ahli takımına sattı. Bu satıştan 5 milyon Euro bonservis bedeli alacak olan bordo – mavililer, Jaja’nın bir sonraki satışından da yüzde 20 pay alacak. Bordo – mavili takımda geçtiğimiz sezon başında 4.2 Milyon Euro bonservis bedeli ödenerek transfer olan Jaja, toplam 14 gol atarak takımın ligde elde ettiği başarıda önemli bir pay sahibi olmuştu. Ancak futbolcunun disiplinsiz tavırları Şenol Güneş’i pes ettirdi.

JAJA’NIN GECE HAYATI HEP SORUN OLDU

Sezon başında takıma adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşamayan Jaja, ardından gece hayatıyla gündeme gelmeye başladı. Bu dönemde teknik direktör Şenol Güneş’in sık sık görüşerek takıma kazandırmaya çalıştığı Jaja, devre arası kampına geç kalarak yeni bir kriz çıkardı. Bu dönemde Şenol Güneş’in oldukça kızdığı futbolcu, Trabzon’daki evinde de sürekli olarak partiler verdi. Fenerbahçeli futbolcu Bilica’yla bazen Trabzon’da, bazen ise İstanbul’da eğlenmeye çıkan Jaja’nın, şampanya kadehiyle araba kullanırken magazincilere yakalanması ise sinirleri iyice gerdi.

Haberin Devamı

KULÜPTEN HABERSİZ UÇAK BİLETİNİ ALDI

Bu dönem taraftarlardan gelen yoğun baskıya rağmen oyuncusuna sahip çıkan Güneş, Jaja’yı yine takıma kazandırdı. Ligin son haftasında ise Teknik Direktör Şenol Güneş, Karabükspor maçının ardından tüm futbolcuların takımla birlikte Trabzon’a geri döneceğini açıkladı. Buna rağmen kulüpten habersiz olarak hafta içerisinde uçak biletlerini alan Jaja, yanına Colman’ı da alarak, maçın ardından şampiyonluğun kaçması nedeniyle morali bozuk olan Şenol Güneş’in yanına giderek, “Biz biletlerimizi aldık. Trabzon’a dönmemizin bir anlamı yok. Ülkemize gideceğiz” dedi.

GÜNEŞ, ADRIAN’I İSTEDİ

Jaja’nın bu tavrına oldukça fazla sinirlenen Güneş, “Bu takım bir bütün. Hüzün de sevinçte birlikte yaşanır. Ben gitmenize izin vermiyorum” diyerek tepki gösterdi. Güneş’in bu uyarısına rağmen izinsiz olarak Trabzon’a dönmeyen Jaja, ülkesine gitti. Teknik direktör Şenol Güneş için de Jaja’nın bu tavrı bardağı taşıran son damla oldu. Yönetime, “Uygun teklif gelirse Jaja satılabilir” diyen Güneş, daha önce bir çok kez izlettiği ve Jaja ile aynı mevki de oynayan Polonya’nın Warsawa takımında forma giyen Adrian Mierjeweski’nin alınmasını istedi.

Haberin Devamı

JAJA EVİNİ BOŞALTMIŞ

Bu arada Jaja’nın da ligin son haftasında oynanacak olan Karabükspor maçı öncesi Trabzon'daki evinden eşyaları boşalttığı ve menajerine, “Ben buraya alışamadım. Gitmek istiyorum” dediği öğrenildi. Trabzon’a dönmeyi düşünmeyen futbolcu, en çok parayı kazanacağı Dubai’yi tercih etti. Jaja’nın menajerinin Trabzonspor’a haber vererek, “Jaja’yı satmak isterseniz çok iyi tekliflerim var” dediği de belirtildi.

TRABZON GAZETECİLER CEMİYETİ FUTBOL TURNUVASI SONA ERDİ

Öte yandan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Orhan Kaynar Futbol Turnuvası dün akşam oynanan final karşılaşması ile sona erdi. Final maçında TSYD Trabzon Şubesi ile Kuzey Rüzgarı takımı karşı karşıya geldi. Rakibini 50 dakikalık mücadele sonucunda 1 – 0’la geçen TSYD Trabzon Şubesi, şampiyonluk kupasını merhum Orhan Kaynar’ın eşi Mine Kaynar ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Atal’ın elinden aldı. İkinci olan Kuzey Rüzgarı ekibine kupasını Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata verdi.

Yazarlar