Basketbol Son kurban Kartal

Son kurban Kartal

27.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Ülker kasırgası bu kez Akatlar’da esti. Hem ligde, hem de Avrupa’da doludizgin giden sarı-lacivertliler, ezeli rakibi Beşiktaş’ı, deplasmanda devirdi, yenilmezliğini sürdürdü

Son kurban Kartal

MAÇIN ÖYKÜSÜ - ÜMİT?AVCI

Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker, bu sezon resmi maçlardaki 9. galibiyetini Beşiktaş Integral Forex deplasmanında 77-69’luk skorla aldı, ligde de 3’te 3 yaptı.
Maçın başındaki gevşek savunmaların, top kayıplarının, yüzde 100 ile sonuçlanan boyalı alan hücumlarının yerini sertliğe bırakacağı ve kafa olarak sağlam duranın kazanacağı belliydi derbide. Nitekim ilk çeyrekte Fenerbahçe Zoric, Beşiktaş ise Perkins ile skor buldu, 10 dakikalık bölüm 19-18 Beşiktaş lehine bitti.
Fenerbahçe 2. çeyreğe 6-0 ile başlasa da, Zoric’in kenarda olduğu bölümlerde boyalı alanı iyi kullanan Beşiktaş maça tutundu. Vidmar’ın kontenjan nedeniyle dışarıda kaldığı günde Zoric’in alacağı süre önemliydi, ancak Hırvat uzun faul problemine girince, Obradovic kısalma yoluna gitti, Beşiktaş hızlı hücum sayılarıyla devre sonunda skora 34-34 ile denge getirdi.
Fenerbahçe’nin 4 kısalı sistemine Beşiktaş da ayak uydurarak başladı ikinci yarıya. Bu sisteme alışık olan sarı-lacivertliler 14-0’lık seriyle farkı yakaladı. Maçta 56-45 biten 3. çeyreğin ardından Beşiktaş, 4 kısalı sistemde avantaj getirecek ismi buldu. Gökhan Şirin hem savunmaya enerji kattı, hem de sayılarla farkı azalttı. Fener’de Zoric ile Bjelica’nın 5 faulle dışarıda kalması, Kleiza’nın kötü oynaması Beşiktaş’ın işine yaradı ve Kartal farkı 2 sayıya indirdi.
Kafa olarak sağlam duran kazanacak demiştik ya, işte onu Preldzic başardı, üç sayılık basketle son dakikaya girilirken skoru 70-65 yaptı. Kalan bölümdeki taktik faullerle maçı koparan Fenerbahçe Ülker salondan 77-69 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Son kurban Kartal

Kenan hastanelik

Fenerbahçe Ülker’in bu sezon renklerine kattığı genç oyun kurucu Kenan Sipahi, karşılaşmanın 3. çeyreğinde sakatlandı. Bir boyalı alan mücadelesinde Caner Topaloğlu’nun darbesi ile yerde kalan genç oyuncunun kulak zarında yırtılma olduğu belirtildi ve hemen hastaneye götürüldü.

POTADA DÜN ERKEKLER
R.H G.Antep-TED Ankara: 65-82
KADINLAR
Tarsus Bld.-Fenerbahçe: 60-84
İst. Üniv-Antakya Bld.: 66-69
Canik Bld.-TED Ankara: 89-71

Yazarlar