Dünyadan Futbol Son zamanların en iyi forvetiydi! Gittiği her kulüpte yaptıklarıyla başını yaktı

Son zamanların en iyi forvetiydi! Gittiği her kulüpte yaptıklarıyla başını yaktı

17.01.2024 - 16:25 | Son Güncellenme:

Futbol tarihine iz bırakan Uruguaylı futbolcu Luis Suarez hiç şüphesiz son dönemlerin en iyi forvetlerinden birisi. Ancak forma giydiği her kulüpte yaptıklarıyla adından söz ettirdi. Futbol tarihine ısıran futbolcu olarak kazındı.

Son zamanların en iyi forvetiydi Gittiği her kulüpte yaptıklarıyla başını yaktı

Uruguay’ın Salto şehrinde 1987 yılında doğan Luis Suarez neslinin en iyi oyuncularından biri ve tüm zamanların en büyük forvetlerinden biri olarak kabul ediliyor. Futbol kariyerine ise ilk olarak Uruguay takımı olan Nacional'da başladı. 2006 yılında gelindiğinde ise Hollandalı kulüp Groningen, Suarez'i bedelsiz olarak transfer etti.

Haberin Devamı

Başarısına başarı katmaya devam eden Suarez’in namı kendinden önce gitmeye başladı. Adım adım profesyonel futbol kariyerine bir yenisini daha ekleyecek olan Suarez bir yıl sonra Ajax’a Groningen'den 7.5 milyon euro karşılığında transfer oldu.

ISIRMA ANIYLA DAMGA VURDU

Futbol sahnelerinde muhteşem anlar yaşarken, futbol tarihine 'ısırma' anıyla damgasını vuran bir olayın fitili de ateşlendi. Aralık 2010'da, Ajax'ın ev sahibi olduğu ve PSV ile karşı karşıya geldiği çetin mücadelede, iki takımın oyuncuları arasında gerilim tavan yaptı. Bu anın kahramanı ise Ajax'ın kaptanı Luis Suarez oldu; zira tartışma sırasında, Suarez, PSV oyuncusu Otman Bakkal'ı omzunda ısırdı.

Son zamanların en iyi forvetiydi Gittiği her kulüpte yaptıklarıyla başını yaktı

Futbol tutkunlarının coşkuyla takip ettiği bu karşılaşmada yaşanan bu olay, sadece saha içindeki rekabetin değil, oyuncular arasındaki gerginliğin de bir yansıması olarak hafızalara kazındı. Luis Suarez'in ısırma eğilimi, futbol dünyasında tartışma yaratan bir özellik haline gelirken, bu olayın ardından uzun bir süre futbolseverler tarafından konuşulan ve değerlendirilen bir konu haline geldi.

Haberin Devamı

Ancak ilk ısırma olayı ve vukuatı bu değildi. 2011 yılında Liverpool’a transfer olan Suarez burada da yapacağını yaptı.

İngiltere futbolunun zirvesindeki Liverpool-Manchester United derbisinde, Luis Suarez'in Patrice Evra'ya ırkçı sözler sarf ettiği iddiası gündemi salladı. Federasyonun kamera kayıtlarını incelemesi sonucunda Suarez, tam 8 maçlık bir ceza aldı.

Ancak bu olayın üzerinden sadece 1 yıl geçmişken, Suarez'in yeni bir olayla gündeme gelmesi kaçınılmaz oldu. Chelsea ile oynanan maçta, bu sefer Branislav Ivanovic'in kolunu ısırdı.

DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

Dünyanın gündemine oturan ısırık olayı ise 2014 Dünyası Kupası’nda yaşandı. 2014 Dünya Kupası'nda Uruguay, öne çıkan ekiplerden biriydi. İtalya, Kosta Rika ve İngiltere ile aynı grupta yer aldı. Grubun son maçında Luis Suarez, futbol tarihinde unutulmaz bir olaya imza attı.

Son zamanların en iyi forvetiydi Gittiği her kulüpte yaptıklarıyla başını yaktı

Daha önce Hollanda ve İngiltere maçlarında yaşadığı 'ısırma' olayını bu kez Dünya Kupası'nda gerçekleştirdi. Topsuz bir pozisyonda, rakibi Giorgio Chiellini'nin omzunu ısırdı. Bu olay, milyonların dikkatini çekti ve dünya gündemine oturdu. FIFA Disiplin Kurulu, Chiellini'yi ısırdığı gerekçesiyle ona 4 ay futboldan ve 9 milli maçtan men cezası verdi.

Haberin Devamı

11 Temmuz 2014 yılında Barcelona’ya transfer oldu. Dünya tarihine adını yazdıran başarılı futbolcu Inter Miami’de forma giyiyor.

Tüm sorunlu kişiliğine rağmen müthiş bir futbolcu olması sebebiyle zirveden asla inmeyen Suarez, Ajax, Liverpool ve Barcelona gibi üst düzey takımlarda oynadı. Uruguay Milli Takımı'nın da değişmez ismi ve en büyük kozlarından biri oldu.

2018 Dünya Kupası'nda Uruguay'ın Fransa ile oynayacağı çeyrek final maçından önce açıklamalar yapan Suarez, kendisiyle ilgili sorulara "Evet, eskiden sorunlu biriydim. Şimdiyse takımdaki en eski oyunculardan biriyim ve genç oyuncular bizi örnek alıyor. Maçlarda gergin olabilirsiniz ama sakin kalmalısınız. Genç oyunculara iyi bir örnek oluşturmalısınız. Olgunlaşıyorsunuz, bazı şeyleri öğreniyorsunuz ve yaşamaya devam ediyorsunuz" dedi.