Galatasaray Sonsuz aşk

Sonsuz aşk

04.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'yle kucaklaşma yolunda Adanaspor engelini kolay aştı, hedefe olan inancını paylaştı: 4-0

Sonsuz aşk

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Devler Ligi’yle yeniden buluşmak isteyen Cim-Bom, Başakşehir’in kaybettiği haftada şov yaptı. 25’te Podolski ile öne geçen Aslan, 47’de Garry Rodrigues ile rahatladı. 55 ve 59. dakikalarda arka arkaya gelen iki penaltıyı gole çeviren kaptan Selçuk, Galatasaray’ın zirvedeki rakiplerine bir adım daha yaklaşmasını sağladı.

Galatasaray yeniden hayata tutundu. Cim-Bom, Tudor’un sürpriz kadro tercihi ve taktik değişikliğiyle çıktığı maçta, küme düşmememe mücadelesi veren Adanaspor’u 4-0 yenerek ikinci sıradaki Başakşehir ile puan farkını 4’e indirdi.

Sneijder’in yedek bekletildiği maçta perdeyi Podolski 25’te açtı. İlk devre uyuyan Galatasaray, ikinci bölümde adeta şaha kalktı. 15 dakikada bulduğu 3 golle Türk Telekom Arena’ya 10 bin taraftarı evine mutlu gönderdi.

Haberin Devamı

Galatasaray kaleye ilk şutunu 20. dakikada Podolski ile atabildi. 25’te ise gol geldi. Selçuk’un ayak içi ortasında Podolski kafayla Itandje’ın üzerinden topu aşırdı. Karambolde kaleci elinden kaçırırken, Ahmet de ağlara giden topa dokundu ancak gol Podolski’ye yazıldı.

İlk devre kısır futbolla 1-0 sona erdi. 2. yarıya Cim-Bom hızlı başladı. Dakikalar 47’yi gösterdiğinde Eren’in pasında Rodrigues topla buluştu. Sağ kanattan ceza alanına giren Rodrigues, Itandje’ın kapadığı köşeden topu ağlara gönderdi: 2-0.

55’te Yasin’in topuk pasında Linnes kaleye doğru giderken düşürüldü. Hakem penaltı verirken Selçuk, Itandje’yi terse yatırdı. 4 dakika sonra bu kez topun kola temasından dolayı bir penaltı kazanıldı. Selçuk benzer bir vuruşla skoru 4-0’a getirdi.

Bu sonuç, Galatasaray’ın hedefi olan Şampiyonlar Ligi’ne ulaşabilmesinin de yolunu açtı. Başakşehir’in kaybettiği haftada üç puana ulaşan Aslan, rakibiyle arasındaki farkı kapamış oldu.

Sonsuz aşk