Skorer Şova hazır olun

Şova hazır olun

23.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Pistin yıldızları, Milliyet’in sorularını yanıtladı. Green ile Johnson, Sidney’den rekor mesajları yolladı

Şova hazır olun




Pistin dev yıldızları Sidney’de olimpiyat altını için koşacakları yarışlar öncesinde Milliyet’in sorularını yanıtladılar.
Dünya’nın en hızlı adamı Maurice Green ile 200 ve 400 metrenin çifte olimpiyat şampiyonu Michael Johnson, Sidney’de de geçilmeyeceklerini söylediler. İki ünlü atlet, olimpiyat şampiyonluğu onurunu kimseye kaptırmaya niyetleri olmadığını belirterek, “Bizi izlemek için stadı tıklım tıklım dolduran ve televizyonları başına geçen sporseverler, şova hazır olsunlar" diye konuştular.
Süpermen lakaplı 33 yaşındaki Johnson, “Olimpiyatta yine zirveye çıktıktan sonra da koşmaya devam edeceğim. Herhalde rekor için olimpiyat pistinden daha uygun zemin olamaz" diye konuştu.
100 metrenin rüzgar adamı, Dünya rekortmeni ABD’li Maurice Green, Atlanta’da sakatlığı nedeniyle yarışamamanın acısını, Sidney’de çıkaracağını ifade ederek, “Burada, benim en büyük rakibim, aynı zamanda birlikte idman yaptığımız ve aynı evi paylaştığımız Trinidadlı Ato Boldon olacak. Ama herhalde yarışta beni geçerse bir daha onunla aynı eve girmem" diyerek, stresli yarışa esprili bir yaklaşımda bulundu. Sekiz yaşından beri koşan ve uğur saydığı için her büyük yarıştan önce mutlaka traş olan Green, bu sefer Sidney’de ilk olimpiyat şampiyonluğu traşına kendinden emin hazırlanıyor.

Bailey’den selam var
Olimpiyat şampiyonu Kanadalı sprinter Donovan Bailey, Sidney’den Türkiye’ye ve eski takımı Fenerbahçe’ye selam gönderdi.
Yakalandığı enfeksiyon nedeniyle zaten düşük olan performansını iyice yitiren ve dün yarı finalde elenen dört yıl öncenin şampiyon ismi Bailey, moral bozukluğunu Milliyet ile görüşmesinde açılan Fenerbahçe konusuyla dağıttı.
Türkiye’de geçirdiği günleri asla unutamayacağını söyleyen Kanadalı atlet, “Ülkenizde çok sevildiğimi biliyorum. Burada Kanadalılar’la birlikte Türk dostlarımı da hayal kırıklığı yaşattığım için üzgünüm" diye konuştu.

Şanssız Ebru
ATLETİZMDE final umuduyla piste çıkan Ebru Kavaklıoğlu, yaşadığı büyük şanssızlık sonucu 12. olarak elendi. 5 bin metre üçüncü seçme serisinde bu mesafenin Dünya rekortmeni Rumen Gabriela Szabo ve diğer ünlü atletlerle birlikte yarışan Kavaklıoğlu, finale yakın bir tempo ile götürdüğü yarışın dokuzuncu turunda Letonyalı Jelena Celnova Prokopcuka’ya arkadan çarpınca dengesini kaybederek düştü. Hemen ayağa kalkarak yarışa devam eden Kavaklıoğlu, tüm çabasına rağmen 15.49.15’lik derecesiyle ancak 12. sırayı alabildi. Yarışma sonrası göz yaşlarını tutamayan Kavaklıoğlu, yıllar süren emeğin bir saniyelik şanssızlıkla heba olmasını içine sindiremediğini söyledi.

Favorilerin gövde gösterisi
NEJAT KÖK
SİDNEY’de atletizmin ilk günü sabah ve akşam yarışmaları 105 bin seyircinin doldurduğu stadyumda favorilerin gövde gösterisiyle başladı. Erkekler 100 metre ve çeyrek finallerinde Dünya Rekortmeni ABD’li Maurice Green ve en büyük rakibi Trinidadlı Ato Boldon, 10.10 ve 10.11’le rahatça yarı finale kaldılar.
Şampiyonanın ilk büyük hayal kırıklığı da 1996 Olimpiyat şampiyonu Kanadalı Donovan Bailey ile geldi. Çeyrek final serisinde 50 metrede rakiplerinin gerisinde kalan Bailey yarışı son sırada tamamladı ve elendi. Erkekler 400 metre seçmelerinde Michael Johnson, serisinde 45.25 ile birinci oldu. Atletizmdeki ilk final yarışması olan erkekler 20 kilometre yürüyüşte Polonyalı Robert Korzeniowski 1.18.19’la şampiyon oldu. Günün diğer final yarışmasında erkekler gülle atmada Finaldiyalı Arsi Harju 21.29’la olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı.

Ottey zorlanmadı
Dopingten affedilen Javier Sotomayor 2.27’yi geçip finale kaldı. Jamaika takımına son anda zorla giren 40 yaşındaki Marlene Ottey ise seçme ve yarı final serilerine rahatça kazandı. Ottey, 1980 Moskova Olimpiyatı’ndan bu yana altıncı kez olimpiyatta yarışan ilk atlet oldu. Bayanlar 400 metrede Fransız Mari Jose Perec’in Sidney’i terk etmesinin ardından rakipsiz kalan Avustralya’nın Aborjin tesilcisi Cathy Freeman, seçme serisini büyük alkış arasında 51.63’le birinci tamamladı.
Atletizmin ikinci gün yarışmaları iki büyük finale sahne olacak. Erkekler ve bayanlar 100 metrede önce koşulacak yarı finallerin ardından Dünya’nın en hızlı bayan ve erkek sporcusu finalde belirlenecek.

Yazarlar