Beşiktaş Söz sırası Fikret Orman'da

Söz sırası Fikret Orman'da

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

UEFA Tahkim Kurulu bugün Disiplin Komitesi'nin Beşiktaş'a verdiği haksız cezayı ele alacak.

Söz sırası Fikret Ormanda

Başkan Fikret Orman bugün İsviçre’ye giderek, siyah-beyazlı kulübe verilen 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezasına karşı Tahkim Kurulu’na bizzat savunma yapacak. Lyon Stadı’nda yaşanan olayların görüntüleri ve fotoğrafları da savunmada yer alacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, UEFA Disiplin Komitesi’nin geçen hafta Lyon Stadı’nda yaşanan olaylar nedeniyle verdiği 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezasına karşı bugün savunma yapacak. UEFA Disiplin Komitesi yaşanan olayların tek sorumlusu Lyon Kulübü olmasına rağmen önceki gün hem Beşiktaş’a hem de Fransız ekibine 2 yıl ertelemeli 1 yıl men ve 100’er bin euro para cezası vermişti.

Başkan Fikret Orman bugün erken saatlerde kulüp avukatlarıyla birlikte İsviçre’ye giderek, Nyon’daki UEFA merkezinde Tahkim Kurulu’nun karşısına çıkacak. Orman bizzat yapacağı savunmada UEFA Disiplin Komitesi’nin siyah-beyazlı kulübe verdiği cezanın haksız ve orantısız olduğunu dile getirecek.

Tahkim Kurulu önümüzdeki günlerde savunmayı değerlendirip kesin kararını açıklayacak. Tahkim, Disiplin Kurulu’nun kararını bozarsa verilen cezada indirime gidecek. Aksi halde karar onanacak. Başkan Fikret Orman yapacağı kritik savunmada, Lyon Stadı’nda yaşanan olaylara ilişkin görüntüler ve fotoğrafları da gösterecek. Fransız basınının, statta gerekli güvenlik önlemlerini uygulamayan Lyon Kulübü’ne yönelik sert eleştirileri de Başkan Orman’ın yapacağı savunmada yer alacak. Orman şok etkisi yaratan cezanın ardından yaptığı açıklamada, Tahkim Kurulu’nun kararı bozacağına inandığını ifade etmişti.

Haberin Devamı

Aulas’la buluştular

Beşiktaş Yönetimi dev maç öncesi Lyon Kulübü idarecileri ve UEFA temsilcilerini dostluk yemeğinde konuk etti. Başkan Fikret Orman, Genel Sekreter Ahmet Ürkmezgil ve Dış İlişkiler Sorumlusu Erdal Torunoğulları’nın hazır bulunduğu Vodafone Arena’da gerçekleşen organizasyona Lyon Başkanı Jean Michel Aulas da katıldı.

Başkan Fikret Orman sıcak bir ortamda geçen yemeğin ardından Lyon Başkanı Aulas ve UEFA Delegesi Campbell Oglilvie’ye günün anısına plaket ve forma hediye etti. Lyon’daki olaylı maçta sergilediği tutum nedeniyle siyah-beyazlıların eleştirilerine hedef olan Aulas’ın da, Orman’a Fransız kulübünün flamasını takdim etti.

Söz sırası Fikret Ormanda