Fenerbahçe "Sporumuzda yeri yok"

"Sporumuzda yeri yok"

27.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bakan Kılıç, Trabzon’da hakemin bir holigan tarafından dövülmesine sert tepki verdi, “Bu tip olayların futbolumuzda ve sporumuzda yeri yoktur. Kanundaki en ağır cezanın uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sporumuzda yeri yok

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzon ve Ankara’da yaşanan şiddet olaylarıyla ilgili “Sporun ruhu, anlamı kardeşliktir, birliktir, beraberliktir, hoşgörüdür. Karşılıklı mücadelenin içerisinde yenmenin, yenilmenin, berabere kalmanın olduğu sonuçların olabileceği müsabakalardır. Bu her spor dalı için geçerli olan bir unsurdur” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıç, “Öncelikle, sahaya bir holiganın atlamasının futbolda yeri yoktur. Trabzon’un gerçekten bu konularla anılması bizi üzüyor. Trabzon bunu hak etmiyor. Trabzon şehrimiz, insanı ve yapısı itibarıyla misafirperver, gelen misafirlerini en iyi şekilde ağırlayan ve bu noktada ülkemizin en önemli şehirlerinden birisidir” dedi.

Saldırganın, Trabzon’u ve Trabzonspor’u temsil etmediğini dile getiren Kılıç, “Trabzon’da sportif anlamdaki centilmence devam eden maçın içerisindeki bu olayı da en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu tip olayların futbolumuzda ve sporumuzda yeri yoktur” diye konuştu. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’daki cezaların uygulanması gerektiğini vurgulayan Kılıç, bu noktada da yargıya büyük görev düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bu olay gölgeledi

Kılıç, “Bunun iyi uygulanmasıyla bu sorunun da önüne geçebileceğimize inanıyorum. Gerçekten iyi bir yol almış, katetmiş durumdayız. Ama bu olay işte bu anlamda iyi yaşananları da gölgelemektedir. Türk sporu, Türk futbolu bunu hak etmiyor. Dolayısıyla bu konuları gidermek noktasında hep beraber el ele herkese görev düşmektedir. Kanundaki en ağır cezanın en şiddetli şekilde uygulanması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu sert çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, hafta sonu bazı futbol maçlarında yaşanan olayların herkesi üzdüğünü ve spora gönül veren kesimleri derinden yaraladığını dile getirdi.

Davutoğlu, “Bize, milletimize yakışmayan bu hareketler özellikle sporun ruhuna da yakışmıyor. Bu konuda alınması gereken tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bir daha öyle görüntülerin yaşanmaması için mevcut önlemleri gözden geçireceğiz ve ne gerekiyorsa yapacağız. Sporun ruhunu anlamamış, sporla uzaktan yakından alakası olmayan fanatiklerin, bir dayanışma ve şenlik havasında geçmesi gereken müsabakaları kirletmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Yaşanan çirkin olaylar kadar gerek medyada gerekse sosyal medyada bazı odakların, bu olayları fırsat bilerek ayrıştırıcı bir dili, nefret dilini hemen kullanmaya başladığını dile getiren Davutoğlu, bir takımın tüm taraftarlarını tahkir edecek, bir şehrin tamamına hakaret içeren içeriklerin maksatlı şekilde tedavüle sokulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dayısının passoligi

Avni Aker Stadı’nda oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçında, hakem Volkan Bayarslan’a saldıran 17 yaşındaki Trabzonspor taraftarı O.M.’nin “Statta olsam, yeğenim yapmasa ben yapardım” diyen dayısı Yılmaz Taşkın’ın passoligiyle stada girdiği ortaya çıktı.

Bu arada İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Trabzonspor-Fenerbahçe ve MKE Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler arasındaki maçlarda çıkan olaylara ilişkin inceleme başlatıldı. Olayları incelemek üzere birer mülkiye müfettişi görevlendirdi. Bakanlıklarca görevlendirilen müfettişlerin ortak çalışacakları belirtildi.

2 dakika açıklaması

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta yaşanan olaylar nedeniyle tüm karşılaşmaların iki dakika geç başlatılmasıyla ilgili aldıkları kararın eleştirilmesinin yanlış olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Gümüşdağ, “Biz bu hareketi Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş ile ortak başlattık. Spora, topluma, hakemlere futbolun tüm değerlerine gösterilmesi gereken saygıyı hatırlatabilmek için ortak bir zihniyet ile tek vücut olduk” ifadelerini kullandı.

Yazarlar